Falsi angajati ai societãtii de gaz, cãutati de politie

Politistii sunt pe urmele a doi bãrbati care au reusit sã obtinã de la un cetãtean din municipiul Lupeni 3.500 de lei pentru „verificarea” instalatiei de gaz metan din locuintã.
În fapt, Politia Municipiului Lupeni a fost sesizatã miercuri de un bãrbat în vârstã  de 81 de ani, din Lupeni,  cu privire la faptul cã, în timp ce se afla acasã, a primit în locuintã doi bãrbati echipati în salopete de lucru, care s-au recomandat cã a fi angajati ai companiei de distributie a gazului metan si care, sub pretextul unui control la instalatia de gaze, i-au solicitat diverse sume de bani,  pe motiv cã ar exista „ceva defectiuni”, reusind astfel sã obtinã de la acesta, în total, 3.500 de lei.
Ulterior, motivând cã trebuie sã vorbeascã urgent cu superiorii lor, cei doi au pãrãsit locuinta.  Dându-si seama cã a fost înselat, bãrbatul s-a adresat politistilor, care au întocmit dosar penal si  efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de înselãciune, în vederea identificãrii celor doi autori si a recuperãrii prejudiciului.
Referitor la acest mod de operare, politistii le recomandã cetãtenilor sã nu permitã accesul în locuintã persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul invocat (furnizori de servicii publice, vânzãtori ambulanti etc.), dacã nu au garantia identitãtii acestora (prin verificarea actului de identitate ori a legitimatiei de serviciu), eventual solicitând si sprijinul unor vecini de încredere/al sefului de scarã.
În cazul în care aveti suspiciuni cu privire la faptul cã ati putea deveni victimã a infractiunii de furt ori înselãciune, apelati numãrul unic de urgentã 112 si solicitati sprijinul Politiei.

Advertisements