Bãrbatul care a tâlhãrit casiera  unui cazino din Petrosani a fost prins în Oradea, unde, dupã aceiasi retetã ca la Petrosani, a intrat în douã localuri similare de acolo.  Politistii spun cã avea chiar si un complice, un alt tânãr de 24 de ani  din Petrosani. Autorul principal, care avea asupra sa un pistol, este un tânãr de 20 de ani din localitatea Aninoasa.
„În urma activitãtilor investigative si, cu sprijinul politistilor bihoreni, acesta a fost identificat  pe raza municipiului Oradea, acolo unde a mai încercat sã comitã fapte similare, iar în urma cercetãrilor, s-a  stabilit cã acesta nu a actionat singur, ci cu un complice, un tânãr din Petrosani, care l-ar fi asteptat cu un autoturism si, împreunã cu care s-a deplasat pe raza judetului Bihor, acolo unde si complicele a fost identificat de politisti. În momentul de fatã, autorul faptei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o sentintã a magistratilor orãdeni, iar complicele acestuia, din Petrosani, se aflã în custodia politiei si urmeazã sã fie prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventivã”, a spus Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Acelasi tânãr, spun politistii orãdeni, a intrat marti, 10 octombrie, în jurul orei 03.05, într-o salã de jocuri apartinând unei societãti comerciale din Oradea, purtând pe cap o cagulã. Acesta a amenintat casiera cu un pistol si ar fi solicitat banii din casierie. Nu a reusit însã sã sustragã bunuri sau valori, întrucât angajata societãtii a iesit din sala de jocuri si a strigat dupã ajutor, lucru ce l-a pus pe fugã. Nu s-a oprit, însã, iar douã ore mai târziu, tot marti, în jurul orei 05.25, ar fi pãtruns în aceeasi modalitate  într-o altã salã de jocuri apartinând unei societãti orãdene. Din fericire, nu a reusit sã sustragã nici de acolo bunuri sau  valori, întrucât una  dintre angajate a reusit sã activeze butonul de panicã si din nou  a fugit de la fata locului, însã a fost prins ulterior de politistii Biroului de Ordine Publicã din cadrul Politiei Municipiului Oradea, la aproximativ 5 minute de la comiterea celei de-a douã tentative.
Politistii orãdeni au descoperit asupra sa atât cagula, cât si pistolul, unul de tip airsoft, folosite pentru comiterea faptelor
Politistii hunedoreni au stabilit cã tânãrul de 20 de ani arestat la Oradea a fost ajutat la comiterea infractiunii de tâlhãrie calificatã din Petrosani de un tânãr de 24 de ani, din municipiul Petrosani, care l-a asteptat cu un autoturism, ulterior suma de bani sustrasã fiind  împãrtitã de cei doi.
Complicele a fost depistat tot pe raza municipiului Oradea si a primit mandat de arestare pentru 24 de ore, dar magistratii au luat mãsura retinerii pentru urmãtoarele 30 de zile.
Diana Mitrache