Guvernul acordã ajutor financiar familiilor minerilor de la mina Lupeni.  Dupã accidentul de sãptãmâna trecutã, în care si-au pierdut viata doi mineri, ministrul Energiei, Toma Petcu, declara cã va promova o hotãrâre de Guvern pentru acordarea unor  ajutoare financiare.
“În urma acestei tragedii au rezultat o serie de victime, doi decedati si un rãnit usor. Am anuntat încã din clipa în care am fost la Lupeni pentru a coordona aceastã activitate cã vom acorda sprijin financiar pentru acele persoane care au suferit în urma incidentului, în primul rând pentru cei doi decedati, pe care din pãcate, i-am pierdut.
În urma hotãrârii de Guvern de astãzi (miercuri-n.r.) acordãm un ajutor de 20 de mii de lei. În al doilea rând acordãm un ajutor si pentru acel miner accidentat foarte usor, în valoare de 5000 de lei, conform legii”, a spus ministrul Energiei, Toma Petcu, la începutul sedintei de Guvern.  În plus, sotiile celor doi mineri decedati la mina Lupeni vor fi angajate la Complexul Energetic Hunedoara.
“Cãutãm o solutie ca si ei (salvatorii mineri) sã fie recompensati de cãtre Companie. Acolo este o decizie internã, a Consiliului de Administratie”, a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU