Lucrãrile de asfaltare cu bani din împrumut

Lucrãrile de asfaltare din municipiul Petrosani se efectueazã cu sume trase dintr-un împrumut pe care municipalitatea de la Petrosani l-a contractat.  Dacã pentru acest an,  suma ce ar fi putut fi trasã  din împrumut era de peste  4,5 milioane, autoritãtile nu au folosit toti banii. Astfel, diferenta rãmasã va fi transferatã pentru anul urmãtor.
“Pentru anul 2017 municipiul Petrosani a fost autorizat de cãtre Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale sã efectueze trageri din împrumutul contractat în baza HCL 159/2015, modificatã prin HCL 15/2016 si HCL 202/2016, conform Hotãrârii (…) emise de Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Local, în valoare de 4.535.308,07 lei, din contractul de credit (…) încheiat cu Unicredit Bank SA. În uma solicitãrii (…) formulatã de Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, de a estima suma care nu se va trage din plafonul de 4.535.308,07 lei aprobat pentru anul acesta, s-a emis Hotãrârea CAIL (…) prin care suntem notificati cã suma totalã aferentã tragerilor pe anul 2017 este de 3.450.000 lei, iar diferenta de 1.085.308,07 lei s-a transferat în anul 2018”, aratã un document al Primãriei Petrosani.
Autoritãtile locale au estimat cã suma utilizatã din creditul bancar va fi mai micã. Acest lucru este din cauza contestatiilor depuse de firmele care au participat la licitatii.
“Mentionãm cã am estimat cã vom trage o sumã mai micã decât cea aprobatã initial pentru acest an, datoritã faptului cã procedurile de achizitie si atribuirea contractelor de lucrãri, au necesitat un interval de timp mai mare, din cauza contestatiilor si a instantelor judecãtoresti care au intervenit în acestea”, mai aratã documentul. A fost diminuat bugetul la capitolul transporturi cu suma de 1.085.310 lei.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Lucrãrile de asfaltare cu bani din împrumut

  • 11 octombrie 2017 la 20:22
    Permalink

    Dar Consiliul Judetean Hunedoara PSD tot la stadiul de analiza (asa a facut si pentru spitalul Petrosani si au gasit un motiv sa nu dea bani) este pentru a acorda bani pentru centura Petrosaniului , valea jiului este mintita …………..

Comentariile sunt închise.