Închiderea minei Petrila aduce bani bugetului local

Societatea clujeanã care se ocupã de ecologizarea perimetrului minier a solicitat edililor aprobarea excavãrii a peste 18.000 metri cubi de sol vegetal de pe Dealul Maleii pentru revegetarea perimetrului minier de la mina Petrila. Putin peste 120.000 de lei va încasa Primãria Petrila în urma asocierii.
“Având în vedere adresa SC Castrum Corporation SRL prin care solicitã aprobarea excavãrii si recoltãrii unei cantitãti de sol vegetal de aproximativ 18.500 mc din Dealul Maleii, proprietate a orasului Petrila (…), în baza unui contract ferm încheiat între pãrti. Tinând cont de faptul cã terenul propus a fi exploatat la ora actualã nu are nicio valoare economicã, acesta fiind nefolosit de la data trecerii în proprietatea orasului Petrila prin HGR nr. 1169/2004, fiind denivelat si greu accesibil iar SC Castrum Corporation SRL solicitã sol vegetal pentru revegetarea suprafetelor cuprinse în Proiectul Tehnic de închidere si ecologizare Sucursala Mina Petrila, luând în considerare faptul cã SC Castrum Corporation SRL este dispusã sã plãteascã 6.5 lei/mc de pãmânt excavat, fapt care ar aduce la bugetul local un venit de aproximativ 120.250 lei; consider oportun încheierea unui contract de asociere în participatiune între Consiliul Local al orasului Petrila si SC Castrum Corporation SRL în conditiile stipulate în prezentul proiect de hotãrâre (…), întrucât aceastã asociere este în avantajul orasului Petrila, având ca rezultat final nivelarea si revegetarea suprafetelor afectate, predarea acestora dupã finalizare pe bazã de procese verbale precum si ecologizarea si refacerea, prin modelarea suprafetei a imobilului teren de la Preparatia Petrila”, aratã nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre aprobat de Consiliul Local Petrila. Închiderea unitãtilor miniere presupune si ecologizarea si refacerea mediului natural al suprafetelor ocupate de activitatea  minierã respectivã.
Monika BACIU

2 thoughts on “Închiderea minei Petrila aduce bani bugetului local

 • 10 octombrie 2017 at 20:26
  Permalink

  Sa se asfalteze drumul de ce centura al Petrilei se auzea ca sunt bani pentru acest important drum de la guvern prin inchiderea Mina Petrila

  Reply
 • 10 octombrie 2017 at 21:04
  Permalink

  Mina Petrila si Lupeni au fost” varful” mineritului romanesc de huila.
  Cu tot respectul pentru alte exploatari miniere …

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *