Dupã ce a pierdut licitatia, Pregoterm a contestat un contract de peste 120 de milioane de lei

Pregoterm, societatea din Vulcan de gospodãrie a contestat licitatia Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare “Sistemul integrat de gestionare a deseurilor judetul Hunedoara” privind colectarea si transportul deseurilor municipale si al deseurilor similare provenind din locuinte.
“Prin contestatia nr. 4684/28.09.2017, înregistratã la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor cu nr. 40908/29.09.2017, formulatã de Pregoterm SA (…) împotriva documentatiei de atribuire, elaboratã de cãtre A.D.I „Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor jud. Hunedoara”, (…), în calitate de autoritate contractantã, în cadrul procedurii de licitatie deschisã, organizatã în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Delegarea gestiunii serviciului de salubrizare în zona de 4 Petrosani (Valea Jiului)”, (…) s-a solicitat obligarea autoritãtii contractante sã ia mãsurile de remediere a documentatiei de atribuire, în sensul revocãrii sau modificãrii/ completãrii acesteia, pentru înlãturarea motivelor de nelegalitate”, aratã documentele CNSC.
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins însã solicitarea celor de la Pregoterm.
“Respinge, ca inadmisibilã, contestatia formulatã de Pregoterm SA în contradictoriu cu A.D.I „Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor jud. Hunedoara”. Prezenta decizie este  obligatorie pentru pãrti. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare”, aratã decizia CNSC.  Contractul priveste “colectarea separatã si transportul separat al deseurilor menajere si al deseurilor similare, operarea si administrarea statiei de transfer Petrosani si operarea si administrarea statiilor de sortare Vulcan si Petrosani”. Valoarea estimatã a contractului este de 120,826,977 RON, fãrã TVA.  Potrivit datelor tehnice, societãtile participante la  licitatie trebuiau sã îndeplineascã mai multe criterii, iar Pregoterm nu le-a îndeplinit.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.