Mai trebuie mici finisaje, sã fie aduse scaunele si câteva echipamente, iar lucrãrile la cinematograful 3D din Petrosani sunt gata.  Primul film va  putea fi vizionat, însã, abia în luna decembrie. Termenul de executie era oricum stabilit  pentru luna ianuarie a anului 2018, însã, autoritãtile locale spun cã vor face o surprizã de sãrbãtori celor ce locuiesc în zonã si vor inaugura cinematograful, dotat dupã ultimele standarde în domeniu.
„Termenul este în ianuarie, însã, din discutiile pe care le-am avut cu constructorul, sper ca în decembrie sã finalizãm totul si sã putem sã ianugurãm acest cinematograf. Mai sunt câteva lucrãri, de adus scaunele, mocheta si cam atât”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, care marti dimineatã a fost în locatia cinematografului, pentru a verifica stadiul lucrãrilor.
Cinematograful va fi administrat de Primãria municipiului Petrosani si aici vor fi delegati câtiva angajati ai acestei institutii, urmând ca apoi sã se creeze în organigramã posturi si pentru acest serviciu. Tocmai de aceea si preturile vor fi acceptabile, pentru biletele la film. ”Cu sigurantã,  nu va fi un pret foarte mare. Nu am discutat concret pe pretul biletelor, dar suntem la faza la care vorbim cu cine va fi cel care va distribui filmele, pentru cã trebuie sã avem  un contract cu un distribuitor autorizat de filme”, a mai adãugat primarul din Petrosani.
În 12 iulie 2016 s-a dat ordinul de începere a lucãrilor de cãtre Compania Nationalã de Învestitii, în urma efectuãrii proiectului si a avizãrii tehnice la Bucuresti. Primãria Petrosani suportã, din bugetul local, aproximativ 200 de mii de lei, care presupun: utilitãtile, instalatia de gaz metan si alimentarea cu energie electricã, cu apã si canalizarea.
Investitia costã în jur de 3 milioane de lei si se deschide în vechea locatie a unui cinematograf, ce a dispãrut dupã Revolutie.  Pânã atunci, în Valea Jiului au functionat opt cinematografe si numai la Petrosani existau trei, amplasate douã în centrul municipiului  si unul în Cartierul Aeroport.  Acum, dupã Vulcan, va fi unul si la Petrosani, în locul în care a functionat cândva Cinema 7 Noiembrie, iar în plan este unul si la Lupeni.
Diana Mitrache