Escroacele au lãsat douã pensionare din Petrosani fãrã mai multe podoabe din aur, dupã ce le-au ”prezentat” o ”ofertã de nerefuzat” la detergenti si deodorante.
Douã tinere sunt cãutate de politistii din Petrosani dupã ce au pãgubit consecutiv douã pensionare din municipiu folosindu-se de aceeasi metodã. Escroacele s-au recomandat ca reprezentante ale unui lant de magazine si le-au cerut victimelor sã le lase în locuintele lor pentru a le arãta oferta.
”Politia Municipiului Petrosani a fost sesizatã de o femeie în vârstã de 72 de ani, din Petrosani, despre faptul cã, în jurul orei 10:00, la domiciliul ei s-au prezentat douã tinere care s-au recomandat ca fiind reprezentante ale unui lant de magazine si care i-au propus sã îi ofere cadou, produse pe care le comercializeazã magazinul (detergenti, deodorante etc.). Dupã ce au fost invitate în locuintã, pentru „prezentarea produselor”, una dintre tinere, profitând de vârsta înaintatã si neatentia persoanei vãtãmate, a sustras dintr-o vitrinã un inel si o verighetã din aur”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Câteva ore mai târziu, tinerele, prin aceeasi metodã, au lãsat o altã pensionarã de 71 de ani fãrã patru inele din aur si o pereche de cercei din aur. Politistii au fãcut un dosar penal pentru furt calificat si încearcã sã le prindã pe cele douã escroace.
Maximilian Gânju