Reteaua de traficanti de droguri din care fãcea parte si un tânãr de 21 de ani, din Petrosani, a fost destructuratã de DIICOT în urma unei sesizãri fãcute de medicii din Gorj.  Acestia au alertat ofiterii antidrog dupã ce mai multi elevi au ajuns la spital din cauza  consumului de  substante interzise.
Ofiterii BCCO au fãcut 20 de perchezitii pe raza judetelor Gorj, Mehedinti, Hunedoara si Bucuresti, iar 12 tineri au fost arestati pentru trafic de droguri. Printre acestia era si un elev olimpic iar totul a plecat de la o sesizare a medicilor care s-au confruntat cu o avalansã de intoxicãri în rândul elevilor. Nu mai putin de 25 de copii au ajuns într-o singurã sãptãmânã la spital dupã ce consumaserã etnobotanice achizitionate de la traficanti. Membrii grupãrii au optat pentru judecarea dosarului în procedurã simplificatã si instanta a fost îngãduitoare iar pedepsele dictate cu suspendare. Astfel, Constantin Cristian Sporea, Dragos Voicu, Leonard Vlãdulescu si Tiberius Groza zis ”Morsã” au primit trei ani de închisoare cu suspendare si un termen de supraveghere de patru ani.
Florian Turbatu, zis ”Vulturul” si Camiul Ilascu au primit doi ani de închisoare cu suspendare. George Mijea, zis ”Soc” si Cristian Dumitru zis ”Pascolo” au primit un an si cinci luni, respectiv un an si patru luni, tot cu suspendare.
Marian Cazacu, zis „Broascã sau Nini” si Tiberiu Mãlãncusi, zis „Aburel” au fost condamnati la doi ani si zece luni de închisoare cu suspendare iar Alexandru Udristoiu, zis ”Coco”, elevul olimpic de la Liceul Teologic au primit doi ani si opt luni de închisoare cu suspendare. Cosmin Ciuclea a fost condamnat la trei ani si douã luni cu suspendare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsã primitã de cãtre membrii grupãrii. Decizia instantei din Gorj nu este definitivã si a fost atacatã cu apel de cãtre unii inculpati dar si procurori. Dosarul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Craiova iar urmãtorul de termen de judecatã este la finele acestei luni.
Maximilian Gânju