Mãriri salariale pentru mineri?

Minerilor din Valea Jiului le-ar putea fi majorate salariile, dacã productivitatea muncii va creste. Declaratia îi apartine ministrului Energiei, Toma Petcu. Minerii care lucreazã în subteran au salarii de circa 3000 de lei, suma micã pentru gradul de risc la care se supun.
“Este o activitate în conditii foarte grele, si sunt putini cei care mai vor sã vinã în acest domeniu. Spre ca societatea sã se recredibilizeze pe piata de achizitii si sã reusim sã cumpãrãm toate echipamentele si materialele necesare”, a spus ministrul Energiei, Toma Petcu.
În functie de productivitatea muncii, salariile angajatilor de la CEH ar putea fi mãrite.
“Sunt foarte putini cei care vor sã mai vinã în aceastã activitate.  Noi am încurajat si am încercat sã atragem fortã de muncã nouã. O problemã care mi-au spus-o (minerii-n.r.) este faptul cã nu mai vor sã vinã sã lucreze în minã. Noi am reusit în acest an sã majorãm unele sporuri, pentru cã salarizarea nu putem sã o mãrim doar printr-o decizie a ministerului sau a companiei, pentru cã este o companie de stat, se supun legilor în vigoare. Atunci când se fac majorãri pentru stat se majoreazã si la ei. Am reusit sã gãsim  anumite posibilitãti legale de majorare a unor sporuri care li se aplicã. Anul acesta  productivitatea muncii va fi mult mai mare fatã de cea din anul anterior, si ca atare  o sã mergem cu o prognozã de productivitate pe anii viitori mai mare. Pe baza productivitãtii muncii am creat cadrul legal pentru CEO,  pentru orele suplimentare si majorarea bugetului de salarii. Avem cadrul legal o sã facem acelasi lucru si aici,  în momentul în care indicatorii ne spun foarte clar cã avem o productivitate mai mare a muncii. La sfârsitul anului CEH va avea o productivitate a muncii mult mai mare decât în anii anteriori si putem sã discutãm atunci si despre majorãri de salarii”, a mai spus  ministrul.
La câteva zile de la declaratia ministrului, salariul directorului general al CEH a  fost majorat. Acesta ajunge sã câstige circa 18.000 de lei.
Monika BACIU

3 thoughts on “Mãriri salariale pentru mineri?

 • 10 octombrie 2017 at 19:38
  Permalink

  Sa va ia dracu plus moartea bah, nenorocitii dracului, voi , astia imbuibatii care v-ati marit salariile pe spinarea minerilor care mor pentru 3000 lei lunar ca sa aveti voi ce baga la mat , cite 180 de milioane :(((

  Reply
 • 10 octombrie 2017 at 20:32
  Permalink

  Rugam sa se faca investiti la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a deveni rentabila huila de valea jiului .

  Reply
 • 10 octombrie 2017 at 20:55
  Permalink

  Daca un miner are 3000 de lei/luna, un director general ca responsabilitatea conducerii unei firme de 5000 decsalariati plus un buget de miliarde, care da explicatii de la orice nimurici care crede ca are competente sa i judece competenta, pana la prim ministru, cam cat ati vrea sa aiba salar, fraierilor? De 6 ori mai mult mi se pare corect, oricat ati fi toti astialalti frustrati.
  Nu lucrez in minerit dar vad ca aici tot fanii conducerii proletare sunteti.
  Ati schimbat secretarii de partid pe lideri de sindicat, in loc de televizoare color cereti privilegii, legitimarea chiulurilor…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *