Dacã unitãtile miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara sunt precum o bombã cu ceas, la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului situatia este mai bunã.  Deficientele constatate de  inspectorii de muncã nu au fost la  fel de grave, ca la CEH. La SNIMVJ nu a fost aplicatã nicio amendã.
“Societatea de Închideri de Mine Valea Jiului. Controale de fond: 12. Controale tematice: 5. Total: 17. Mãsuri dispuse: 47. Mãsuri verificate: 49. Sanctiuni: 47. Avertismente: 47”, aratã un rãspuns al ITM Hunedoara.
Deficientele de la SNIM nu au fost într-atât de grave, încât sã fie aplicate amenzi. Scopul principal al activitãtii Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. este producerea cantitãtii de huilã energeticã preconizatã pânã la epuizarea rezervelor deschise în vederea asigurãrii unei lichidãri organizate a activitãtii, în conditii de legalitate si pentru atenuarea consecintelor sociale si regionale ale închiderii.  Oprirea exploatãrii la unitãtile miniere Paroseni si Uricani  este stabilitã pentru data de  31 decembrie 2017.
Monika BACIU