CJH încurcã apele ApaServ

Peste 200 de cabane vor fi racordate la noul sistem de canalizare din statiunea montanã Straja. Acesta este primul de acest gen din statiunile montane din Valea Jiului.
În urma implementãrii investitiei de cãtre Apaserv Valea Jiului si conditiile din cabane vor fi îmbunãtãtite simtitor. Constructorul aîntâmpinat probleme, care au fost depãsite.
“Constructorul a întâmpinat o greutate, jos, în municipiul Lupeni. Am dat de o rocã foarte tare. Am avut discutii si pe lângã faptul cã am rezolvat în Straja, am avut o discutie cu Asociatia Cabanierilor din Straja si mai facem si mai mult decât am prevãzut în proiect”,  a declarat Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului.
Hidroconstructia SA Bucuresti este firma care executã lucrãrile pentru partea de canalizare de pânã în oras si a câstigat licitatia cu cel mai bun pret, la suma de 2.089.035, 61 lei, fãrã TVA, pret mult mai mic fatã de estimãrile din caietul de sarcini, care au fost de peste 3,4 milioane de lei fãrã TVA. Lucrãrile au început în 19 septembrie 2016, iar investitia Apa Serv este de 1,2 milioane de lei si este fãcutã doar cu banii din economiile societãtii de apã din Valea Jiului. Lungimea retelei de canalizare este de 1,8 km, având aproximativ 60 de cãmine. Proiectul de introducere a canalizãrii în Straja costã putin peste 2 milioane de lei, finantarea fiind asiguratã de Consiliul Judetean Hunedoara

Pe de altã parte, Consiliul Judetean Hunedoara încurcã apele ApaServ Valea Jiului. Institutia judeteanã nu si-a dat acordul pentru a se putea face plãtile cãtre constructorul care realizeazã lucrãrile la canalul colector din statiunea montanã Straja.
“Lucrãrile sunt gata în proportie de 95%. Din cauza birocratiei de la Consiliul Judetean Hunedoara nu am putut face plãtile cãtre constructor. Constructorul nu a primit niciun ban pânã acum. Dacã acesta va cere penalitãti, ApaServ nu le va plãti”, a declarat Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului.
În replicã, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Bobora, sustine cã plãtile vor fi fãcute în cursul zilei de astãzi.
“Astãzi se vor face plãtile pentru ceea ce s-a executat pânã acum. Astãzi (luni-n.r.) au fost angajati din cadrul Directiei Tehnice în Straja pentru a vizualiza lucrãrile”, a declarat Mircea Bobora, presedintele CJH.
Monika BACIU

3 thoughts on “CJH încurcã apele ApaServ

 • 9 octombrie 2017 at 21:03
  Permalink

  Consiliul Judetean Hunedoara PSD nu vrea sa modernizeze asfalteze drumul judetean din Parang si drumul judetean Campu lui Neag – Valea de Pesti , desi valea jiului a votat tot timpul cu PSD

  Reply
 • 10 octombrie 2017 at 00:15
  Permalink

  Vai Avrame, dar sa stii ca locuitorii Vaii Jiului n-au stiut pana acum ca au in mijlocul comunitatii lor, un geniu ca tine! Acum, problema ta, de „mare” manager, ca sincer ma apuca plansul ca n-a avut niciodata valea asta a noastra un asa mare conducator ca tine, deci problema ta de prima necesitate este acum , ca nu va aproba Consiliul Judetean, platile catre firma constructoare, iar tu ti-ai luat deja….cascavalul de la ei si in cazul asta esti cam…..neserios! Si unde mai pui, ca te faci de bacanie si fata de toti cei care au construit ilegal cabanele in Straja si la care probabil le-ai promis ca le vei face canalizare.

  Reply
 • 10 octombrie 2017 at 07:29
  Permalink

  În Petrosani sunt o gramada de c?mine f?r? capace pe trotuare ?i apaserv face fântâni arteziene ?i canaliz?ri la cabanele ilegale de prin Straja.Hala manager…pana când! ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *