Peste 200 de cabane vor fi racordate la noul sistem de canalizare din statiunea montanã Straja. Acesta este primul de acest gen din statiunile montane din Valea Jiului.
În urma implementãrii investitiei de cãtre Apaserv Valea Jiului si conditiile din cabane vor fi îmbunãtãtite simtitor. Constructorul aîntâmpinat probleme, care au fost depãsite.
“Constructorul a întâmpinat o greutate, jos, în municipiul Lupeni. Am dat de o rocã foarte tare. Am avut discutii si pe lângã faptul cã am rezolvat în Straja, am avut o discutie cu Asociatia Cabanierilor din Straja si mai facem si mai mult decât am prevãzut în proiect”,  a declarat Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului.
Hidroconstructia SA Bucuresti este firma care executã lucrãrile pentru partea de canalizare de pânã în oras si a câstigat licitatia cu cel mai bun pret, la suma de 2.089.035, 61 lei, fãrã TVA, pret mult mai mic fatã de estimãrile din caietul de sarcini, care au fost de peste 3,4 milioane de lei fãrã TVA. Lucrãrile au început în 19 septembrie 2016, iar investitia Apa Serv este de 1,2 milioane de lei si este fãcutã doar cu banii din economiile societãtii de apã din Valea Jiului. Lungimea retelei de canalizare este de 1,8 km, având aproximativ 60 de cãmine. Proiectul de introducere a canalizãrii în Straja costã putin peste 2 milioane de lei, finantarea fiind asiguratã de Consiliul Judetean Hunedoara

Pe de altã parte, Consiliul Judetean Hunedoara încurcã apele ApaServ Valea Jiului. Institutia judeteanã nu si-a dat acordul pentru a se putea face plãtile cãtre constructorul care realizeazã lucrãrile la canalul colector din statiunea montanã Straja.
“Lucrãrile sunt gata în proportie de 95%. Din cauza birocratiei de la Consiliul Judetean Hunedoara nu am putut face plãtile cãtre constructor. Constructorul nu a primit niciun ban pânã acum. Dacã acesta va cere penalitãti, ApaServ nu le va plãti”, a declarat Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului.
În replicã, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Bobora, sustine cã plãtile vor fi fãcute în cursul zilei de astãzi.
“Astãzi se vor face plãtile pentru ceea ce s-a executat pânã acum. Astãzi (luni-n.r.) au fost angajati din cadrul Directiei Tehnice în Straja pentru a vizualiza lucrãrile”, a declarat Mircea Bobora, presedintele CJH.
Monika BACIU