Sotiile minerilor decedati vor lucra la mina

Familiile îndoliate ale celor doi mineri de la Lupeni primesc tot sprijinul colegilor lor din sindicat, iar vãduvele urmeazã sã fie  angajate la mina în care au murit bãrbatii lor.
Niciuna nu avea servici si decizia a fost luatã chiar cu acordul ministrului Toma Petcu, în noaptea tragediei.
„Am avut discutii chiar atunci, în noaptea aceea, pentru angajarea celor douã sotii, care doresc. Apoi am vorbit si cu dânsele, pentru cã nu lucreazã niciuna dintre ele si, în momentul în care se linistesc si vor dori angajarea, o putem face. Din pãcate, atât mai putem noi face pentru colegii nostri”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Iuliu Lucian Codlean a fost îngropat de ziua lui, duminicã, atunci când ar fi trebuit sã împlineascã 40 de ani, iar Florin Ioan Suciu va ajunge în pãmânt astãzi. Si el urma sã îsi sãrbãtoreascã cei 44 de ani, la sfârsitul acestei sãptãmâni, duminicã. Sotiile lor au primit un ajutor financiar de aproximativ 70.000 de lei de la Sindicatul muntele, iar liderii de la Lupeni s-au ocupat de toate cele necesare si le asigurã de sprijin si în continuare.
„Cele douã femei, în functie de pregãtirea pe care o au, vom încerca sã aibã locuri bune de muncã si bine plãtite”, a mai adãugat liderul de sindicat.
Ambii mineri au pierit striviti de galeria pe care au construit-o ca sã scoatã huilã din mina Lupeni – o minã care, de la finele lunii trecute, ar fi trebuit sã intre pe un program de închidere. Unul a supravietuit pânã la Bucuresti, însã, rãnile grave i-au adus sfârsitul mult mai repede.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.