Ciupercarii avertizati de salvamontisti

E frig, ceatã, ninge, sau plouã si vremea s-a înrãutãtit simtitor la munte, asa încât salvamontistii atrag atentia celor ce se aventureazã dupã ciuperci sau fructe de pãdure sã fie precauti.
„Vremea este destul de rece, vizibilitatea este redusã pentru urmãtoarele zile si noi îi sfãtuim pe cei care urcã la munte în zona noastrã, la peste 1500 m, sã aibã la ei echipament de iarnã, pentru cã, în unele locuri, chiar existã gheatã la sol, iar deplasarea este îngreunatã si periculoasã. Ar fi bine ca, în cazul în care se decid sã facã trasee, turistii sã anunte în ce zonã pornesc”, a spus George Resiga, sef Salvamont Straja.
Zeci de oameni din Valea Jiului aleg sã urce pe munti în cãutarea fructelor de pãdure, ori a ciupercilor si tocmai din acest motiv, salvamontistii trag un semnal de alarmã. În plus, ei li se adreseazã si turistilor, care vor sã urmeze diverse trasee în munte si, mai ales acestia, sunt sfãtuiti sã anunte prezenta lor în zonele înalte.
Diana Mitrache

One thought on “Ciupercarii avertizati de salvamontisti

  • 10 octombrie 2017 at 14:03
    Permalink

    Cu toata cinstea pe care o merita cei de la Salvamont,ciupercarii se descurca in general mai bine la munte decat ei.Sau cel putin merg mai des pe acolo.Desigur,nu toti.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *