Raul Cismasiu – 39 ani, Iuliu Codlean – 40 de ani. Oameni în floarea vâstei, cu un destin comun: fotbalul si mineritul. Un minerit care a produs drama. Unul a avut mai mult norc, Raul, celãlat, Codlean nu s-a mai putut feri din fata mortii. Tragedia din 5 octombrie de la mina Lupeni a mai îndoliat o familie, cea a fostului jucãtor al fostei echipe Minerul Bãrbãteni,Iuliu Codlean.
Îmi aduc aminte perfect de acest bãiat, de bucuria lui în iunie  2003, când promova, alãturi de Duleantu, Dichi Ambrus, Vali Pop, Teslutã, Vajda sau Udrea, în Divizia „C”. Era cel mai firav dintre ei, dar extrem de bãtãios. Când fotbalul n-a mai mers, Codlean s-a reîntors în subteran.
Împreunã cu Cismasiu un alt talentat fotbalist, încercat de greutãtile vietii, (care joacã si acum la Hercules Lupeni).
Ca sã-si asigure oamenii linistea la pensie, în tara lui Vosganian si Dragnea care vor sã punã impozite pe spartul ouãlelor în tigaie si pe deschisul ferestrelor.
Un destin tragic, cu Cismasiu – care a fost mângâiat de ceva mai mult noroc – si Codlean, sacrificând fotbalul pentru destinul huilei.
UN CODLEAN MAI PUTIN…
Bucurie pe fetele celor de la Minerul Bãrbãteni în 2003, echipa promova în Divizia „C”.  O fotografie – document, cu un fotbalist mai putin din 2017, Iuliu Codlean (în medalion)
GENU TUTU