O portiune a drumului spre Parâng, statiune montanã de interes national, nu este revendicatã nici de administratia localã de la Petrosani si nici de Consiliul Judetean Hunedoara.
Liberalii au propus ca o portiune a acestui drum sã fie inclus în programul de modernizãri. Mai exact, este vorba de portiunea cuprinsã între telescaunul vechi si cabana Rusu. Aici apare problema. Nici Consiliul Judetean Hunedoara si nici Primãria Petrosani nu îsi asumã “paternitatea” carosabilului.
“Acest proiect de hotãrâre stã la baza interventiei noastre, a grupului de consilieri judeteni PNL din sedinta anterioarã. Se regãsesc cele douã drumuri judetene: DJ 741 si 672C. Am reusit prin aceasta sã introducem în aceste obiective de investitii si alte douã zone ale judetului, extrem de importante, respectiv zona Brad, zona Vãii Crisului, iar din Valea Jiului zona Câmpu lui Neag Valea de Pesti. Au rãmas în discutie si în analizã – si, în momentul în care domnul presedinte se va întoarce în institutie, vom relua discutiile – 709F telescaun – Cabana Rusu, o portiune în jur de 2 km. Aici este vorba de o neîntelegere, colegii nostri de la Petrosani spun cã si portiunea respectivã este preluatã de consiliul judetean în administrare, iar consiliul judetean spune cã nu are în administrare aceastã portiune”,  a spus consilierul liberal, Toma Florian.
Consilierii judeteni din partea PNL vor sã introducã în programul de modernizare si aceastã portiune de drum. Este vorba în principal de lãrgirea carosabilului.
“Va trebui sã întreprindem demersurile necesare pentru a introduce si aceastã portiune în modernizare, cu atât mai mult cu cât este extrem de costisitoare si necesitã lãrgirea ei pe trei-patru benzi, iar Consiliul Local Petrosani nu cred cã are posibilitãtile financiare de a initia si sustine un proiect pentru 2 km de drum”, a mai spus consilierul judetean.
“Un alt drum care necesitã atentia CJH este cel de la Petrosani spre Cabana Rusu, mai exact pe tronsonul dintre telescaunul vechi si cabana Rusu, e vorba de 1,8 km care sunt pe patru metri lãtime. Asa a fost fãcut pe vremea presedintelui Molot si asa a rãmas pânã azi. Dacã sunt bani pentru investitii turistice, eu cred cã Parângul ar trebui sã fie pe primul plan din punctul de vedere  a prioritãtilor Consiliului Judetean. Ne-am dori ca acest drum sã fie lãrgit si modernizat”,  a spus, în urmã cu aproape douã luni, Adrian David, fost presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara.
Vicepresedintele CJH, Daniel Andronache a subliniat cã scopul institutiei este dezvoltarea infrastructurii din judet.
“Asa este, împreunã avem acelasi obiectiv: sã dezvoltãm toatã infrastructura din judetul Hunedoara. Acesta este scopul nostru si orice propunere este binevenitã”, a spus Daniel Andronache, vicepresedintele CJH.
Monika BACIU