Câti morti mai vreti pe constiintã?

Domnilor, aveti un gram de constiintã? Cum puteti sã puneti capul pe pernã? Câti morti mai vreti sã aveti pe constiintã? Asta dacã aveti constiintã.

Sute de mineri si-au sacrificat viata pe altarul cãrbunelui. Mii de copii din Valea Jiului au crescut fãrã tati. Doi dintre mineri au pierit chiar sãptãmâna trecutã. Patru copii rãmân orfani. Douã femei rãmân fãrã soti. Nu le folosesc ajutoarele financiare. Nu le încãlzesc nici figurile voastre care simuleazã îngrijorarea. Sau poate sunteti îngrijorati pentru cã nu stiti cum sã musamalizati si sã minimalizati lipsa de implicare de care ati dat dovadã. Dar unii v-ati implicat. Pentru interesul propriu si cel de partid. Nu pentru interesul general, interesul Vãii Jiului.  Pe rudele rãmase în urma unor mineri pentru care subteranul le-a fost mormânt, nu le-ar ajuta nici faptul cã unii vor fi trasi la rãspundere. Poate tot mortul va fi de vinã…
Domnilor, aveti un gram de constiintã?
Existã oameni care trudesc, existã oameni care lucreazã în mizerie pentru a vã plãti vouã salariile, pentru a vã încãlzi birourile, pentru a da luminã tãrii. Acesti oameni rãmân în istorie când mor. Este o istorie scrisã cu sânge. Sunt oameni care au fost cumpãrati cu câtiva arginti, de faraonii ca voi, pentru pace socialã.
Domnilor, aveti un gram de constiintã? Cum v-ati simtit când oamenii ucisi de incompetenta voastrã au fost dusi la groapã? O viatã au muncit în pãmânt. S-au întors în pãmânt. Cum v-ati simtit când ati vãzut copiii rãmasi orfani?
Domnilor, cât valoreazã pentru voi o viatã?
Domnilor, aveti demnitate?
Douã vieti sunt echivalentul a 200 de stâlpi? Cele douã vieti au fost stâlpii unor familii.
I-ati dãrâmat!
Monika BACIU

2 comentarii la „Câti morti mai vreti pe constiintã?

 • 8 octombrie 2017 la 20:21
  Permalink

  Sa se faca investiti la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a deveni huila din valea jiului rentabila .

  Răspunde
 • 8 octombrie 2017 la 22:07
  Permalink

  Pana soarta Vaii Jiului este decisa de oameni gen Laurentiu Nistor ,un habarnist si nesimtit notoriu,vor mai murii oameni in mina ,datorita incompetentei celor care conduc CEH-ul numiti de PSD.Asa ca voua celor multi si prosti care ati votat PSD ,viata va da ce meritati.Credeti ca va fi cineva din PSD tras la raspundere?Nu vedeti ca pe Dragnea i-l doare la balalica si tace precum „nestematul”in iarba.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.