Noaptea Bibliotecilor cu Avram Iancu si povestea lui

Biblioteca din Petrosani si-a deschis portile sâmbãtã, de la ora 18,00, cu povestea românului care a trecut înot Canalul Mânecii si Dunãrea de la izvoare la vãrsare.
Avram Iancu, cel care lucreazã în acest loc, a fost prezent si le-a povestit tuturor despre aventura lui, le-a arãtat imagini si le-a spus lucruri interesante despre peripetiile sale, inspirate din romanul lui Jules Verne „Pilotul de pe Dunãre”. Chiar le-a arãtat pagina în care Jules Verne scria cã se înainteazã cu 50 de km zilnic si cã asa si-a fãcut si el calcule, însã, nici marele autor nu putea anticipa cã acum sunt deja zeci de baraje pe acest fluviu, motiv pentru care traseul a durat ceva mai mult.
Apoi, Noaptea Bibliotecilor a continuat cu jocuri pentru toti copiii, asa cum au fost ei obisnuiti la fiecare editie „Este a VI-a editie a Noptii Bibliotecilor, iar noi am pregãtit jocuri energizante, care sunt asteptate de copii încã din septembrie, cã ne-au tot întrebat când vine noaptea. Am  avut filme documentare si educative, expozitie de carte denumitã „Magie si paranormal”, de asemenea, o expozitie de carte nou achizitionatã de noi si am fãcut cam tot ce au mai vrut ei”, a spus Delia Grosu, bibliotecarã la Biblioteca municipalã din Petrosani.
Noaptea Bibliotecilor s-a nãscut din ideea de a aduce cititorii în sala de lecturã, la Petrosani, doritorii urmând sã fie întâmpinati în sala de lecturã, unde îsi pot face chiar si prima lor legitimatie, cu care, ulterior, sã îsi împrumute cãrti.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Noaptea Bibliotecilor cu Avram Iancu si povestea lui

  • 10 octombrie 2017 la 14:07
    Permalink

    Avram Iancu,hmmm ,nume predestinat.Face multe pentru propria persoana dar nimic pentru semeni.Desigur sunt si oameni care apreciaza non-valoarea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.