Imagini revoltãtoare! Pacient cu sondã urinarã, pasager al unui microbus

Imagini revoltãtoare au fost suprinse într-un microbuz care circula pe ruta Lupeni-Petrosani. Un bãrbat îmbrãcat în pijamale si cu o sondã urinarã a fost fotografiat într-un mijloc de transport în comun din Valea Jiului. Bãrbatul a fost pacient al Spitalului municipal din Lupeni.
“Bãrbatul a fost pacient al Spitalului Lupeni. Acesta a cerut sã fie externat, lucru consemnat în fisã. Omul a semnat cã vrea sã plece acasã. La momentul în care acesta a fost suprins în maxi-taxi nu mai era pacient al spitalului nostru”, a declarat Carmen Mesarosi, managerul Spitalului municipal din Lupeni.
Mai mult decât atât, potrivit informatiilor postate pe site-ul Spitalului municipal din Lupeni, una din obligatiile pacientului este sã “stea în spital atât timp cât este necesar, sã nu insiste sã rãmânã mai  mult decât trebuie, iar dacã doreste externarea înainte de recomandarea medicului aceasta se va face pe proprie rãspundere si sub semnãturã”.
Pacienti plimbãreti
Nu este pentru prima datã când pacientii unitãtilor medicale din Valea Jiului sunt vãzuti în pijamale pe strãzi. La Petrosani aceastã situatie este chiar frecventã. Zilnic, pacientii Spitalului de Urgentã din Petrosani sunt vãzuti la cumpãrãturi pe la magazinele sau farmaciile din zona unitãtii medicale. Oamenii iasã nestingheriti pe poarta unitãtilor medicale, fãrã a fi opriti. În mare parte este vorba de persoane care nu au apartinãtori si nici pe cineva care sã le aducã la spital cele necesare.
Potrivit regulamentelor unitãtilor medicale, pacientii pot pãrãsi unitatea medicalã, însã trebuie sã anunte cadrele medicale. Existã însã si situatii în care pacientii pleacã din spital fãrã ca nimeni sã ia la cunostintã despre aceste aspecte.
În aceste situatii este anuntatã Politia, iar rãspundere cade în sarcina pacientului. Dacã pacientii care pãrãsesc unitãtea medicalã pãtesc ceva, medicul lor curant este cel tras la rãspundere.
Monika BACIU

2 comentarii la „Imagini revoltãtoare! Pacient cu sondã urinarã, pasager al unui microbus

 • 6 octombrie 2017 la 18:38
  Permalink

  1. Pe fisele pe care le completeaza bolnavii sau apartinatorii la internare se consemneaza si numere de telefon pt anuntarea externarii bolnavilor cu probleme. Dupa cum se vede bolnavul respectiv avea probleme: sonda urinara, varsta,etc. Deci medicul curant(care o fii acek\le?) trebuia sa -i anunte familia ,sau sa trimita pacientul cu salvarea .2.Oare se va sesiza vreo institutie de ce s-a intamplat? Cine a fost medicul curant care l-a lasat sa plece acasa cu sonda ?

  Răspunde
 • 27 ianuarie 2019 la 19:32
  Permalink

  purtarea unei sonde urinare impune repausul la pat?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.