Toate ambulantele au circulat joi cu afise mari în parbriz, prin care se mentioneazã cã oamenii din acest serviciu protesteazã.  Ambulantierii sunt oamenii care salveazã vieti, însã, pentru ei lupta cu viata e o luptã cu întreg sistemul.  Protestul lor, însã, a început de sãptãmâna trecutã si va culmina cu un miting la Bucuresti, în data de 11 octombrie.
„Sãptãmâna trecutã  a fost o miscare de sensibilizare a Guvernului cu privire la problemele care vor apãrea cu noua Lege a salarizãrii, în urma cãreia veniturile salariale vor fi diminuate, prin tãierea sporurilor personalului de la Ambulantã. Acum se protesteazã pentru a sensibiliza Guvernul din cauzã cã parcul auto este într-o stare învechitã, cã lipseste personalul necesar si acestea sunt principalele cauze”, a spus dr. Cãlin Dumitrescu, purtãtor de cuvânt Ambulanta Hunedoara.
Le mai trebuie masini ca sã poatã functiona, pentru cã cele existente în judetul nostru sunt cu mult sub numãrul celor ce ar fi necesare.
„Deocamdatã avem 45 de ambulante functionale. Sigur cã ne-ar mai trebui, iar majoritatea au numãrul de  km depãsiti. Pe toate masinile sunt peste 350.000 de km, iar 7 dintre ele au peste 500.000 km la bord. Ne-ar mai trebui pe putin 10 ambulante, ca sã le înlocuiascã pe cele cu kilometrajul depãsit. Minim 10 pe tot judetul Hunedoara. Având în vedere cã  avem si posturi disponibile, cã ne mai trebuie personal, iar locurile sunt blocate la nivel de Minister si aceastã lipsã este cam de 25% la asistenti si ambulantieri si cam 35% la medici”, a mai adãugat dr. Cãlin Dumitrescu.
Revendicãrile ambulantierilor sunt afisate pe geamul de la usa din spate a fiecãrei ambulante, în timp ce pe parbriz scrie cã ambulantierii au declantat protestul national.
Lista de revendicãri cuprinde 3 puncte si anume:stoparea diminuãrii veniturilor lunare, începând cu 1 ianuarie 2018, când ar urma sã li se taie sporurile, îmbunãtãtirea parcului de ambulante existent si angajarea de personal specializat pentru interventii.
Diana Mitrache