Miting cu pensionari la Petrosani

Câteva zeci de fosti mineri, acum pensionari, au mãrsãluit pe strãzile din Petrosani, joi dupã amiazã, pentru cã sunt nemultumiti de  ceea ce se întâmplã cu pensiile lor.
Ei spun cã sunt o serie de inechitãti ce îi împart practic în douã, desi toti au muncit la aceleasi mine ale Vãii Jiului si cã protestul va continua si în alte orase ale Vãii Jiului.
„În loc sã se împartã valoarea punctul de pensie la 20 de ani, asa cum foarte multi dintre colegii mei au fost obligati sã lucreze, doar 20 de ani si apoi au fost disponibilizati sau pensionati, li se  împarte la 30 si vor pierde la pensie. Vor avea pensia mai micã, dupã noile decizii si, din punctul meu de vedere, au încercat sã punã oamenii unii împotriva celorlalti”, spun protestatarii.
„N-am crezut cã vom ajunge în situatia asta ca manipulanti, lãcãtusi, brigadieri, mineri, ingineri sã fim umiliti de institutiile statului. Au împãrtit Valea în douã. Lucrurile nu se vor opri aici, vom face miting în fiecare oras, vom bloca intrarea în Valea Jiului câte douã ore în fiecare sãptãmânã”, a adãugat un alt fost miner, care a iesit în stradã. „Încercãm sã atragem atentia guvernantilor si parlamentarilor asupra promisiunilor care ne-au fost fãcute si nu au fost respectate”, a mai spus un altul.
Pensionarii mineri cer abrogarea HG 291 din 2017, care a dat peste cap recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în minerit.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Miting cu pensionari la Petrosani

 • 5 octombrie 2017 la 21:36
  Permalink

  De ce pensionari mineri care au iesit la pensie inainte de 2011 au primit si primesc si acum facilitati la energia ELECTRICA si TERMICA iar pensionari mineri care au iesit la pensie dupa 2011 si acum NU primesc aceste facilitati , sa se faca DREPTATE

  Răspunde
 • 5 octombrie 2017 la 22:31
  Permalink

  Vrem pentru toti pensionari mineri ca in noua Lege a pensiilor sa se respecte Lege 155/2016 sa se imparta calcului la 20 ca am muncit in praf (avem SILICOZA) , in gaze , ……..suntem bolnavi de spate si de plamani , ……

  Răspunde
 • 6 octombrie 2017 la 08:00
  Permalink

  vai de voi silicoza dute la clubul pensionarilor din vulcan sa vezi ce tusesc in sticle de tuica si ii dor spatele de la dat cu babaroasele

  Răspunde
 • 8 octombrie 2017 la 17:45
  Permalink

  Jumatate dintre protestatari erau angajati ApaServ Valea Jiului si elevi de liceu. PNL stie de ce. 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.