Greenpeace continuã actiunile împotriva termocentralelor pe carbine

Greenpeace România continuã actiunile prin care trage un semnal de alarmã asupra consecintelor pe care le au termocentralele pe cãrbune.
ONG-ul va organiza, luni 9 octombrie, o actiune de promovare a energiei regenerabile la Sibiu. Astfel, cei de la organizatie vor sã îi atragã atentia presedintelui României, Klaus Iohannis, cã a semnat angajamente la nivel international prin care si-a asumat cã România va reduce emisiile de CO2.
Luni, pe 9 octombrie 2017, Greenpeace România va amplasa un soare urias în Piata Mare din Sibiu, pentru a semnala importanta energiei regenerabile, curate. Evenimentul face parte din campania Greenpeace «Energy Citizens », prin care sustinem o descentralizare a productiei de energie nationalã si pledãm ca fiecare cetãtean sau micã (medie) întreprindere care dispune (sau plãnuieste sã investeascã) în surse de energie regenerabilã sã fie sustinuti si sã poatã contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice nationale. Scopul campaniei este în rând cu tinta propusã la COP21, de a limita încãlzirea globalã cu 1.5o C, atingând pragul de zero emisii intre 2030-2050. Actiunea de luni va începe la ora 12, în Piata Mare, unde voluntarii si activistii Greenpeace vor amplasa 12 raze pentru a forma SUN of SIBIU. Vom avea si o remorcã solarã pentru încãrcarea telefoanelor si laptopurilor participantilor, iar coordonatorii de campanii Greenpeace vor fi acolo cu informatii complete despre functionarea trailerului, dar si despre campaniile Greenpeace din domeniul energiei”, potrivit Greenpeace România.
Activistii de la Greenpeace spun cã au ales Sibiul pentru desfãsurarea actiunii, pentru a atrage atentia presedintelui Klaus Iohannis.
„Am ales Sibiul pentru a transmite un mesaj de sustinere cu privire la angajamentul pe care Presedintele Klaus Iohannis l-a luat, în numele României, prin semnarea acordului climatic de la Paris. De asemenea, evenimentul are loc în contextul participãrii tãrii noastre la Conferinta Climaticã de la Bonn, Germania, din 6-17 noiembrie, prilej pentru România sã rãmânã angajatã pe drumul cel bun prin actiuni ferme si ambitioase, care vor limita efectele schimbãrilor climatice.
Greenpeace a organizat prima actiune de acest tip la Paris, în timpul discutiilor pentru semnarea acordului climatic, si mai recent la Barcelona, pentru a reaminti de promisiunile fãcute prin semnarea acordului din 2015.Evenimente similare vor avea loc în mai multe orase europene în sãptãmâna 4-8 octombrie, când au loc dezbateri legislative esentiale pentru viitorul energiei regeberabile si implicit pentru limitarea încãlzirii globale.
În România, evenimentul este realizat cu sprijinul Primãriei Sibiu”, se mentioneazã într-un comunicat al Greenpeace. Cei de la Greenpeace au organizat o actiune de protest, în urmã cu circa o lunã de zile, chiar la termocentrala de la Mintia.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Greenpeace continuã actiunile împotriva termocentralelor pe carbine

  • 5 octombrie 2017 la 21:45
    Permalink

    Sa mearga sa protesteze si in Gorj la carierele de lignit (un carbune inferior slab) care distrung mediul inconjurator cu defrisarile din cariere iar impaduririle se fac putine si costa mult . Daca s-ar face investiti la Minele de Huila din valea jiului (EM Vulcan si EM Livezeni) ar deveni rentabile .

Comentariile sunt închise.