Scoala Gimnazialã ”I.G.Duca” din Petrosani organizeazã evenimentul  cu tema “Tinerii învatã de la vârstnici” în cadrul proiectului ”Who cares about me?”, proiect sustinut de Erste Stiftung – Austria, prin programul ACES Act local, 2017.
Scopul general al proiectului este apropierea generatiilor si deprinderea de abilitãti practice, prin crearea unui cadru în care diferentele de vârstã se fie mai degrabã un motiv de învãtare decât unul de disensiune.
În cadrul acestui eveniment, elevii Scolii Gimnaziale ”I.G.Duca”, tineri voluntari la Organizatia Caritas si vârstnici vor participa la workshop-uri unde vor intra în contact, vor împãrtãsi povesti de viatã si vor învãta din experienta  practicã a fiecãruia. Energia si entuziasmul tinerilor vor fi combinate cu întelepciunea si experienta de viatã avârstnicilor, facilitând transferul intergenerational.
Mai specific, evenimentul va cuprinde ateliere de gãtit, de reconditionare unor obiecte vechi, obtinerea unor produse hand-made sau tesãturi. Cei interesati de participarea activã sunt asteptati vineri, 6 octombrie 2017, la sediul vechi al Scolii ”I.G.Duca”, începând cu orele 15.00.