Cei trei mineri dati disparuti in subteranul minei Lupeni in urma prabusirii tavanului galeriei au fost identificati de salvatorii minieri, dar inca nu s-a ajuns la ei.
Salvatorii aud, dincolo de zona prabusita, zgomot si vocile a doi dintre mineri, insa nu au reusit sa comunice cu acestia.
Viorel Stancu, directorul general al CEH spune ca echipa de salvatori minieri a ajuns la locul unde s-a prabusit galeria si chiar a auzit zgomote in spatele zonei respective, in fapt vocile a doi dintre mineri. Nu au reusit insa sa si comunice cu acestia. Directorul CEH sustine ca zona in care s-a prabusit galeria se intinde pe o distanta de cativa metri si deocamdata nu se poate aprecia in cat timp se va ajunge la minerii blocati. Poate dura o ora sau chiar mai multe. Prabusirea galeriei a avut loc la sectorul doi in subteranul minei, in timp ce minerii munceau in abataj la demontarea unor stalpi de sustinere. In acel loc de munca lucra o echipa formata din 11 mineri, iar 8 dintre ei au reusit ca sa iasa la suprafata.


O echipa din cadrul Complexului Energetic Hunedoara si din conducerea minei va stabili cauzele si imprejurarile accidentului.
Ministrul energiei, Toma Petcu a anuntat ca se va deplasa in Valea Jiului, la mina Lupeni.
La poarta minei s-au adunat mai multi oameni, rude si prieteni ai minerilor, care sunt ingrijorati de soarta acestora. Tot aici asteapta si mai multe ambulante si medici pregatiti pentru a le acorda ingrijiri medicale minerilor.

„Erau lucrari de demontare. S-a constituit echipa de interventie pentru cautarea si salvarea oamenilor. Domnul secretar de stat Visan s-a deplasat în zona respectivs. Eu urmeaza sa plec spre Lupeni”, a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei, la Digi24.

Accident in subteranul minei Lupeni. Trei mineri sunt dati disparuti, dupa ce in subteranul minei a avut loc o surpare. O echipa de salvatori minieri intervine pentru a-i recupera pe cei trei mineri.
“Exista o surpare la mina la Lupeni. Trei dintre angajati sunt disparuti, au intrat echipele de salvare dupa ei”, a declarat Darius Campean, presedintele Sindicatului Muntele.
Accidentul a avut loc la sectorul doi in subteranul minei, iar din primele informatii se pare ca, in timp ce minerii munceau in abataj a avut loc o surpare a galeriei. Directorul general al CEH, Viorel Stancu spune ca, in urma surparii, trei mineri au fost surprinsi si sunt, momentan, dati disparuti. Imediat la fata locului a intrat o echipa de interventie formata din sase salvatori minieri pentru a-i gasi pe cei trei mineri. Deocamdata nu se cunosc cauzele care au dus la producerea surparii. O echipa din cadrul Complexului Energetic Hunedoara si din conducerea minei vor stabili cauzele si imprejurarile accidentului.