Au realizat cã fãrã 8 clase nu pot face nimic, iar acum numãrul celor care vin la cursurile de alfabetizare s-a dublat.  Profesorii de la Scoala generalã nr 2 din Colonia municipiului Petrosani spun cã, pentru prima datã de când organizeazã aceste cursuri pentru cei ce nu au 8 clase, numãrul doritorilor s-a dublat efectiv.
Sunt oameni maturi, care vin alãturi de copiii lor, iar unii au trecut deja de 40 de ani. Primele cursuri au început deja în aceastã sãptãmânã.
„Anul acesta, în urma caravanei care a avut loc în varã, am avut 40 de cereri pentru anul I si încã 20 pentru anul II si am cerut suplimentarea cu încã o clasã de anul I la aceastã formã de învãtãmânt.  Sunt multi care nu am nici mãcar 4 clase si noi avem o clasã pentru învãtãmânt primar. Multi au 30 si chiar 40 de ani, dar vin deoarece vãd cã nici mãcar un post de femeie de serviciu nu pot ocupa fãrã studii”, ne spune Camelia Paraschiv, directorul Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petrosani, care are în subordine Scoala generalã nr 2.
Zeci de oameni din Petrosani au realizat cã nu au carte si nu pot primi decât maxim un ajutor social si s-au decis sã îsi finalizeze cursurile. Nu e usor. Stau în bancã alãturi de copiii lor, care i-au depãsit la numãrul de clase, dar nu le este rusine. E mai bine sã ia decizia asta, spun ei, pentru cã s-au sãturat de nemuncã, iar numãrul lor a bãtut orice record în acest an. Asta, pentru cã profesorii au mediatizat, pe timpul verii, avantajele de a veni la cursuri, în zonele în care acestia locuiesc.
Diana Mitrache