Asfalt fãrã restrictii în Defileul Jiului în aceastã iarnã

Lucrãrile de asfaltare a arterei rutiere din Defileul Jiului sunt aproape de final si, dupã ani de zile de restrictii si izolãri, soferii vor putea circula, în aceastã iarnã, pe un strat de asfalt nou, fãrã niciun semafor, care sã le restrictioneze accesul. Asta sustin acum drumarii, care ne asigurã cã defileul va deveni în curând o arterã cu asfalt nou turnat.
„Pe Defileul Jiului circulãm pe asfalt nou, de aproape douã sãptãmâni, de la Bumbesti la Petrosani, cu exceptia zonei de la Mãnãstirea Lainici. Dupã ce s-au montat plasele în zona dalelor de beton, am trecut si la urmãtorul strat si vom finaliza cu stratul de uzurã, ca sã intrãm în iarnã fãrã nicio restrictie de circulatie pe defileu, cu asfalt, inclusiv stratul de uzurã”, a spus Ion Tudor, sef CNADR Gorj.
Lucrãrile se încheie în aceastã toamnã si nu vor fi deloc restrictii la iarnã, însã, din primãvarã, se reiau cele din zona Mãnãstirii Lainic.
Acolo, drumarii spun cã vor muta parcarea pe partea opusã si vor reface întreg traficul, pentru a le usura soferilor accesul, iar enoriasilor, calea spre lãcasul de cult. Ultimele lucrãri se desfãsoarã acum, însã, pe teritoriul judetului Hunedoara.
„Acum mai lucrãm la podul de la km 118, unde se mai circulã semaforizat pe o singurã cale si s-a turnat placa de suprabetonare si de sãptãmâna viitoare vom asterne si stratul de asfalt, urmând ca sã ne continuãm lucrãrile la km 94, la intrarea în defileu, dar acolo se circulã pe podul vechi”, a mai precizat Ion Tudor.
Lucrãrile din Defileul Jiului sunt executate de o firmã spaniolã, Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.