Femeia nu ajunge în închisoare asa cum au cerut ofiterii care o supravegheazã pe perioada de executare a unei condamnãri cu suspendare. mama denaturatã primise mai bine de doi ani pentru maltratarea bãietelului unui vecin.
Alina Nadia Ardeleanu, tânãra din Uricani care si-a lãsat copilasii sã ardã de vii în casã, a scãpat de celula închisorii cel putin încã o sãptãmânã de zile.
Biroul Executãri Penale din cadrul Judecãtoriei Petrosani a cerut revocarea suspendãrii sub supraveghere a pedepsei de 2 ani si 11 luni închisoare, însã solicitarea a fost respinsã de magistrati.
Mama denaturatã fusese acuzatã si pedepsitã pentru rele tratamente aplicate minorului, dupã ce a ademenit în locuinta sa bãietelul de sase ani al unui vecin, l-a bãtut si i-a bãgat un ardei iute în fund. Ardeleanu se mai bucurã de libertate cel putin pânã sãptãmâna viitoare, urmând ca magistratii Curtii de Apel Alba Iulia se pronunte, pe 10 octombrie a.c., într-un alt dosar în care fost condamnatã de instanta de fond la aproape 11 ani de închisoare.
Tânãra a fost gãsitã vinovatã de rele tratamente aplicate minorului si distrugere în urma tragediei în care si-a pierdut trei copilasi. Se întâmpla în urmã cu doi ani, iar anchetatorii au stabilit cã a încuiat în locuintã copiii, a asezat o lumânare aprinsã pe spãtarul unui coltar si s-a dus sã-si cumpere bãuturã. Micutii, douã fetite si un bãietel, au ars de vii în incendiul care a mistuit aproape jumãtate din apartamentele unui întreg bloc din Uricani.
Anchetatorii au mai aflat cã Ardeleanu a revenit la garsonierã si a vãzut începutul de incendiu, a încuiat usa cu cheia si a fugit, în ciuda plânsetelor micutilor. A fost gãsitã câteva ore mai târziu beatã într-un sant.
Maximilian Gânju