Miting al pensionarilor mineri la Petrosani

O mânã de pensionari din minerit s-au întâlnit luni dimineatã în Petrosani, pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confruntã aceastã categorie socialã.
Timp de douã zile, luni si marti, pensionarii ce fac parte din Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului, vor fi în stradã, pentru a atrage astfel atentia asupra neregulilor la care au fost supusi, atunci când li s-au calculat pensiile. Pensionarii au purtat pancarte pe care si-au scris nemultumirile si au cerut parlamentarilor din acest judet sã vinã sã le vorbeascã.
„Am venit azi aici ca sã ni se punã în aplicare ceea ce ni s-a promis. Ni s-a spus cã ne dau grupele de muncã, dar de atunci si pânã acum nu au mai fãcut nimic. Si apoi, existã discrepante între minerii care au iesit la pensie înainte de 2011 si cei care au iesit dupã, desi am lucrat în aceleasi conditii. Ce mai vreti mai mul?”, a spus unul dintre pensionarii protedstatari, în timp ce restul au strigat „pensionarii si Valea si-au pierdut rãbdarea”.
De precizat cã, desi o parte dintre parlamentarii judetului au fost luni la Petrosani si aici îi amintesc pe Laurentiu Nistor, ori chiar pe Ilie Toma, fost sef al Casei de Pensii din Hunedoara, ajuns acum parlamentar, niciunul nu a venit sã stea de vorbã cu protestatarii.
Pensionarii mineri cer abrogarea HG 291 din 2017, care a dat peste cap recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în minerit, dar si o serie de facilitãti legate de gratuitãtile de care au beneficiat ca fosti mineri, la energia electricã si termicã, ori cresterea punctului de pensie. De precizat cã acesti pensionari, ce fac parte din Liga Pensionarilor Mineri Valea Jiului,  vor iesi si marti în stradã, în timp ce restul, care s-a grupat în Asociatia Seniorilor 2016 Valea Jiului, ies în stradã, pentru aceleasi probleme în data de 5 octombrie, mitingul lor urmând sã aibã loc în fata Casei de Culturã Ion Dulãmitã, asa cum au fãcut si ceilalti.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Miting al pensionarilor mineri la Petrosani

 • 2 octombrie 2017 la 19:52
  Permalink

  Resmerita ! Resmerita ! Cristian Resmerita senatorul vaii jiului !

  Răspunde
 • 2 octombrie 2017 la 20:12
  Permalink

  Pensionari mineri care au iesit la pensie inainte de 2011 au beneficiat si beneficiaza de facilitati la energia ELECTRICA si TERMICA iar pensionari mineri care au iesit la pensie dupa 2011 pana in prezent NU beneficiaza de aceste facilitati , sa se faca dreptate toti au muncit in subteran nu la birouri ca Hortopan , Puiu Horea , ……. avem praf in plamani SILICOZA , am muncit in gaze .

  Răspunde
 • 2 octombrie 2017 la 23:35
  Permalink

  Liga Pensionarilor ar trebui sa lupte pentru toti minerii sa aiba aceleasi drepturi facilitati la energie si pensii recalculate.

  Răspunde
 • 3 octombrie 2017 la 08:10
  Permalink

  Jos PSD ! Jos PSD ! Jos PSD !

  Răspunde
 • 3 octombrie 2017 la 08:18
  Permalink

  PSD-ul si-a tradat cei mai fideli votanti.Rusine pentru un pardid social-democrat care prin neaplicarea corecta a legii 192 arunca in haos tot sistemul de pensii pentru oamenii care au lucrat in conditii de lucru de grupa 1 si 2..Unde sunt liderii Psd?
  Pensionarii mineri trebuie sa se organizeze si sa-si faca auzita nemultumirile.Presa locala ar trebui sa fie mult mai activa si alaturi de pensionarii mineri pentru rezolvarea inechitatilor generate de aplicarea incorecta a legii 192.
  Dorim multe multe articile pe aceasta tema, rugam documentare mai aprofundata…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.