Bibliotecarul Avram Iancu Marius, cel care a scris istorie trecând înot Canalul Mânecii si Dunãrea de la izvoare pânã în Deltã, a fost premiat, într-un cadru oficial, la Petrosani.
Dupã ce i-a fost conferit titlul de cetãtean de onoare al judetului Hunedoara, municipalitatea de la noi i-a dat un premiu de 10.000 de lei, care i-a fost înmânat de primarul Petrosaniului.
„El este Avram Iancu al nostru. Si Marius îl mai cheamã, ca sã îl identificãm mai bine cu noi si nu neapãrat cu eroul Avram Iancu, desi el este un erou. Si faptul cã a reusit aceste recorduri si ceea ce face el e supraomenesc, ne face pe noi sã îl considerãm un erou, cu care sã ne mândrim. Cred cã v-ati dat seama cã, prin ceea ce a fãcut, e un erou, însã, el a rãmas un om simplu si modest, care a reusit toate aceste performante, doar prin el însusi si cu ajutorul lui Dumnezeu si al familiei lui minunate”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, atunci când i-a înmânat premiul în bani.
Avram Iancu a fost felicitat în cadrul unei ceremonii la care au fost invitate mai multe cupluri ce au sãrbãtorit o jumãtate de secol de viatã, iar asta l-a fãcut sã aminteascã de importanta sprijinului de care a beneficiat din partea familiei sale.
„Ceea ce am fãcut eu se poate realiza prin credintã, foarte multe sacrificii si muncã. Nimic mãret nu se poate realiza usor. Si nimic mãret nu se poate realiza singur, asa cã tot ceea ce am fãcut nu este doar al meu, ci este o victorie colectivã. Vreau sã îi multumesc si eu domnului primar pentru cum se implicã în viata comunitãtii, dar le multumesc si celor din familia mea”, a spus Avram Iancu Marius, sportiv care a dus faima Vãii Jiului departe în lume si chiar  în Cartea Recordurilor.
Avram Iancu este cetãtean de onoare al municipiului Petrosani si al municipiului Târgu Jiu si a ajuns sã fie cunoscut în lume pentru performantele lui deosebite.
Bibliotecarul din Petrosani, care a scris istorie în Europa, dupã ce a trecut înot Dunãrea de la izvoare, la vãrsare si a fost si primul român ce a trecut Canalul Mânecii, a ajuns Cetãtean de onoare al judetului Hunedoara.
Diana Mitrache