Nu mai putin de 12 cupluri de oameni importanti ai Petrosaniului au ajuns la Ziua Vârstnicilor, prilej de a-si aminti cã stau de o viatã împreunã.
Administratia de la Petrosani a profitat de faptul cã, la 1 octombrie este Ziua Vârstnicilor, si le-a oferit o cupã de sampanie si câte un cadou, pentru cã ei sunt exemplele societãtii noastre.
„La multi ani tuturor! si pentru cã duminicã a fost Ziua Vârstnicilor si pentru cã dumneavoastrã ati împlinit în acest an 50 de ani si chiar 60 de ani de cãsnicie. Cred cã este foarte important si, de fiecare datã când am ocazia sã spun aceste lucruri, le spun tuturor cã  faptul cã dumneavoastrã ati ajuns împreunã la 50 sau 60 de ani de cãsãtorie, nu poate decât sã ne dea nouã, celor mai tineri, speranta cã aceasta este calea de urmat. Si, cu ajutorul lui Dumnezeu, reusim împreunã sã trecem peste toate greutãtile vietii”, le-a spus, la începutul ceremoniei, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Sunt exemple pentru noi toti, iar primarul le-a spus cã lor le datorãm ceea ce avem astãzi în Petrosani, însã, ei sunt de pãrere cã viata i-a tinut aproape, cu bune si cu rele.
„Suntem fericiti în aceastã zi cã asa a orânduit Dumnezeu sã ne întâlnim. Poate cã nu am fi avut ocazia sã ne vedem în felul acesta, dacã primãria nu aranja totul. Multumim tuturor cã ne-au bãgat în seamã si as vrea sã vã spun cã cred cã acum, dupã 50 de ani, asa mult s-a mãrit dragostea cã, atunci când ne-amcãsãtorit dragostea era micã. Si ni s-a pãrut cã atunci era dragoste înfocatã si nu mai era nimeni ca noi, dar acum, dupã 50 de ani, pot spune cã dragostea s-a mãrit si pentru cã am trecut prin greutãti”, a spus unul dintre cei care a fost sãrbãtorit la Petrosani.
Au ciocnit împreunã o cupã de sampanie si au depãnat amintiri. Sunt, cu totii, exemple pentru fiecare comunitate, iar administratia din Petrosani sãrbãtoreste. an de an, cel putin 60 de familii care trec de o jumãtate de secol împreunã.
Diana Mitrache