Magistratii Tribunalului Hunedoara au stabilit si primul termen de judecatã în dosarul în care ciobanul este învinuit cã si-a omorât în bãtaie un confrate. Mihai Obreja a încercat încã o datã sã-i convingã pe judecãtori sã-l lase în libertate sau în arest la domiciliu, însã cererea sa a fost respinsã zilele trecute de Tribunalul Hunedoara.
Pe de altã parte, ciobanul acuzat de omor va ajunge în fata instantei, la primul termen de judecatã în dosar, la începutul sãptãmânii viitoare. Obreja se aflã în arest preventiv încã din luna iunie, imediat dupã ce a comis omorul asa cum sustin anchetatorii. Totul a plecat de la o disputã pe locurile de pãsunat din Retezat, iar cele douã tabere formate din cinci ciobani s-au bãtut crunt în vârful muntelui.
Între pãstori a avut loc un schimb de replici care a culminat cu o bãtaia în urma cãreia un cioban a murit. Oierii s-au bãtut cu pumnii, bâte si bolovani pânã au cãzut lati. Doi dintre ciobani au avut multiple leziuni la cap, fatã, corp si fracturi, iar al treilea a fost rãnit usor la cap si fatã.
Ciobanul ucis de Obreja a fost lovit în moalele capului cu o bâtã, lovitura fiind atât de puternicã încât a murit pe loc. Agresorul lucra de mai multi ani la stânele din judetul Hunedoara si a mai fost implicat si în alte dispute asemãnãtoare.
Maximilian Gânju