Masinile parcate pe prima bandã a strãzii principale din municipiul Lupeni vor dispãrea, treptat. Autoritãtile locale au în vedere amenajarea mai multor parcãri în interiorul cartierelor, astfel încât sã descongestioneze traficul de pe bulevard.
“Avem foarte multe proiecte. De trei luni de zile de când am venit la Primãrie am reusit sã dãm drumul unor licitatii foarte importante si anume, vom începe sã facem parcãri în zona Bucura, Parângului, la care eu am tinut foarte mult. Încercãm sã descongestionãm drumul principal, sã încercãm sã ducem masinile în cartiere, unde oamenii îsi doresc lucrul acesta. Mã bucur cã am reusit sã alocãm o sumã de bani pentru a face acest obiectiv important”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
În plus, odatã cu eliberarea carosabilului si deszãpezirea se va putea realiza mult mai usor.
“Am reusit cu banii primãriei, dar si cu ajutorul muncitorilor pe care noi îi avem sã amenajãm si douã parcãri mari, în zonele unde traficul era foarte aglomerat. Pentru a le finaliza mai avem nevoie de douã sãptãmâni, iar apoi o sã încercãm ca toate masinile care sunt pe drumul principal sã le redirectionãm în acele zone, deoarece nu mai este mult pânã vine iarna si trebuie sã avem drumul golit, cã altfel deszãpezirea se va face mult mai greu si oamenii vor circula cu masina greu”, a mai spus sursa citatã.
În ultima perioadã, autoritãtile locale de la Lupeni au pus în aplicare mai multe mãsuri care au menirea de a ridica gradul de confort în localitate.
Monika BACIU