Drumarii au început acum, în prag de toamnã, asfaltarea unor portiuni din DN7A, spre Voineasa si poate la iarnã nu vor mai fi atât de multe probleme pe acest drum ce duce spre statiunea de munte Transalpina.
Se lucreazã, spun acestia si se toarnã un covor de asfalt pe anumite portiuni, chiar dacã proiectul aratã cã acestea ar trebui sã se desfãsoare în cel putin 4 puncte. „Am început sã turnãm asfalt de la limitã cu judetul Hunedoara, înspre Petrila. Vremea este bunã încã, sperãm cã toatã luna octombrie sã fie bunã si sã avem conditii sã turnãm asfalt pe DN 7A. Directorul regionalei a dispus sã mai pregãteascã încã un esalon, ca drumarii sã lucreaze pe douã fronturi pentru  a pune asfalt”, a precizat Ion Tudor, sef CNADR Gorj, care a organizat santierul încã din luna august, dar abia acum a dictat începerea lucrãrilor.
Proiectul ar putea dura aproximativ 2 ani, dar se va reface terasamentul mãturat de ploi pe Jiet, pânã la Voineasa. Lucrãrile pe DN 7A au loc între km 86+601 si km 105+120, iar beneficiarul investitiei este Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Craiova, lucrãrile fiind executate de Straco Grup. Termenul de executie, însã, este total depãsit, mai ales cã asfaltul trebuia sã fie turnat pânã în 19 mai 2015, data finalizãrii fiind preconizatã anul acesta în 19  mai.
Diana Mitrache