Douã apres-ski-uri, un centru de închiriere echipament sportiv si un loc de joacã ar fi urmat sã fie realizate în statiunea montanã Parâng. Trei proiecte de hotãrâre în acest sens s-au aflat pe masa Consiliului Local de la Petrosani. Douã dintre proiecte au trecut, unul a fost amânat. S-a luat în discutie oportunitatea realizãrii a douã apres-ski-uri la o distantã micã, între ele.
Astfel, proiectul de hotãrâre care viza “aprobarea trecerii imobilului – teren în suprafatã de 250 mp, notat în Cartea Funciarã 65044 Petrosani, nr. cad. 65044, din domeniul public al municipiului Petrosani, în domeniul privat al acestuia” a fost amânat. Mai exact, solicitarea fãcea referire la amplasarea unui apres-ski si amenajarea unui spatiu de joacã pentru copii vis-a-vis de ANEFS.
“La sedinta de comisii au fost discutii cã sunt douã proiecte care vizeazã amplasarea unor apres ski-uri si poate ar trebui sã dezbatem oportunitatea ambelor apres ski-uri, adicã ele nu sunt în aceeasi zonã, unul este mai în fatã unul mai în spate dar întreb dacã este nevoie de ambele, dacã nu este nevoie? Atunci ar trebui sã ne gândim sã aprobãm numai unul singur în zona pe care o considerãm cã ar fi mai potrivitã pentru asa ceva si celãlalt solicitant sã participe la licitatie. Sincer nu stiu dacã este nevoie. Aceasi situatie este si în cazul centrului de închiriere de echipamente sportive. Poate ar trebui sã dezbatem putin problema aceasta. Eu nu am nimic împotrivã sã le facem, nici nu mã pricep 4 foarte bine dacã este nevoie de douã sau trei mã întreb dacã va mai veni cineva cu o solicitare pentru un apres ski, o sã-l aprobãm si pe acela sau ne limitãm doar la unul? Eu propun o discutie pe aceastã temã”,  a spus consilierul local, Claudiu Cornea.
„Da, sunt douã solicitãri de apres ski si o solicitare pentru centrul de închiriere, în conditiile în care s-a mai aprobat o parcelã pentru un centru de închiriere”,  a spus Aurora Puiu-Drãghicescu, sef SUAT.
Parcela de teren încã nu a fost scoasã la licitatie, însã consilierii locali au identificat o altã problemã ce ar putea sã aparã.
“Eu as vedea lucrurile altfel. Cu cât oferta este mai mare cu atât preturile scad. Dacã dãm unuia singur poate ridica preturile pentru închiriere dar în momentul în care are concurentã nu are de câstigat decât cetãteanul”,  a spus Petre Drãgoescu.
“Si firmele mari se asociazã si pun un singur pret, întelegerea se face si dacã sunt douã, trei sau mai multe firme”,  a completat Dorina Nitã.
S-a luat în discutie si oportunitatea realizãrii mai multor astfel de centre de închiriere în statiunea montanã. “Nu stiu dacã sunt necesare douã, trei sau patru astfel de centre de închiriere. Am stabilit acolo niste locatii care nouã ni s-au pãrut cele mai potrivite dar dacã credeti cã este necesar sã-l amânãm si sã mai discutãm asupra acestui subiect”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În cele din urmã, acest proiect de hotãrâre a fost amânat pentru o altã sedintã. În schimb, celelalte proiecte de hotãrâre au fost votate de consilierii locali.
Monika BACIU