Un bãrbat de 55 de ani, din Aninoasa, acuzat de tentativã de omor a scãpat de condamnare la instanta de fond, însã procurorii nu sunt de acord cu judecãtorii Tribunalului Hunedoara. Victima suspectului de tentativã de omor este cercetatã si ea penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Fapta care o putea costa viata pe victimã s-a petrecut în urmã cu aproximativ un an de zile, iar suspectul, Muntean Valerius, s-a enervat la culme cã nu primeste suficienti bani pentru bãuturã. A pus mâna pe un cutit si si-a înjunghiat concubina în zona gâtului.
Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara l-au trimis în judecatã pe individ acuzându-l de tentativã de omor, dar victima si-a schimbat repetat declaratiile si n-a vrut sã-l vadã pedepsit pe agresor.
În aceste conditii, instanta de fond s-a vãzut nevoitã sã-l achite pe individ si sã cearã procurorilor anchetarea femeii pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara n-a fost de acord cu solutia si cu probele din dosar încearcã sã-i convingã completul Curtii de Apel Alba Iulia sã-l condamne pe suspect. Instanta a cerut audierea unor martori, o expertizã, si a stabilit si termen pentru administrarea probelor pentru 24 octombrie a.c. Ancheta a arãtat cã dupã ce si-a înjunghiat concubina, individul a fugit de acasã, dar a fost prins de politisti. Victima a stat internatã în Spitalul de Urgentã Petrosani mai bine de douã sãptãmâni de zile pânã sã poatã discuta cu procurorii.
Maximilian Gânju