Evenimentul aduce cercetãtori din diferite domenii, ingineri, exploratori si inventatori. Judetul Hunedoara participã la evenimentul organizat în 16 orase din tarã, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 17.00.
Din pãcate, Valea Jiului nu s-a înscris în eveniment desi are cel putin douã centre de cercetare de renume, unul la Universitatea Petrosani iar celãlalt la INSEMEX.
Standurile celor mai importante centre de cercetare si institutii de învãtãmânt vor alterna cu cele ale firmelor si organizatiilor ce au dezvoltat produse inovatoare la Noaptea Cercetãtorilor Europeni. Deva este reprezentatã de Colegiului National ”Decebal” unde publicul va avea ocazia sã participe la ateliere cu roboti, jucãrii si constructii electronice deosebite si modelism auto si drone.
Facultatea de Inginerie din Hunedoara dã ocazia publicului sã îl cunoascã pe pilotul Marcel MARIAN si sã afle ce inovatie româneascã se ascunde sub capota masinii lui de curse. În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a editie a Noptii Cercetãtorilor.
An de an, evenimentul a crescut si s-au alãturat tot mai multe orase organizatoare. De la o editie la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetãtorilor sau si-au urmat pasiunea pentru stiintã.
Maximilian Gânju