Dorin Gligor, fostul membru PNL Hunedoara, face acuzatii grave la adresa lui Adrian David. Fostul membru liberal considerã cã Partidul National Liberal a pierdut alegerile locale, dar si cele parlamentare din cauza unor greseli pe care le catalogheazã ca fiind “fatale”.
”Molot si-a dorit sã demonstreze cã fãrã el PNL nu mai functioneazã si a dat o loviturã magistralã PNL impunându-l pe Adrian Nicolae David cã si candidat al PNL. Adicã noi luptãm, câstigasem în noiembrie luptând împotriva traseismului politic, împotriva ordonantei 55 si un coleg generat de Ordonanta 55 devenea candidatul nostru la CJ. Greseli fatale. Loviturã magistralã. Nu era omul potrivit. Rezultatele o confirmã”, a spus Dorin Gligor, în emisiunea Punctul pe I, de la MONDO TV.
De cealaltã parte, Adrian David, recunoaste cã poartã o parte din vinã. Mai mult, prim-vicepresedintele PNL Hunedoara sustine cã nu este un traseist politic, dat fiind faptul cã la momentul intrãrii în PNL, UNPR (partidul din care a fãcut parte) era în alianta USL (PNL-PSD-n.r.).
“Nu mã declar nevinovat pentru pierderea alegerilor din iunie, în calitate de coordonator al campaniei si în calitate de lider al listei de consilieri judeteni am partea mea de vinã si nu ãsta este scopul meu de a mã disculpa. În al doilea rând, la fel de important, nu o sã intru într-un joc murdar de-al lui Gligor sã creãm un subiect pe marginea noastrã, pentru cã noi astãzi nu suntem actorii principali ai unei piese de teatru sau a unei scene politice. Singurul nostru adversar este Partidul Social Democrat. O sã încep cu cea a faptului cã sunt beneficiarul ordonantei 55 si am venit ca traseist politic în PNL. Spre deosebire de domnul Gligor care are o altã calitate astãzi, eu am venit în PNL dintr-o altã formatiune politicã, membru a USL. La destrãmarea USL-ului, în toamna anului 2014 am ales sã plec din UNPR în PNL, dar sã rãmân alãturi de oamenii cu care am început o constructie politicã si administrativã în judetul Hunedoara si sunt câteva proiecte care poartã amprenta mea si a altor colegi, pentru care m-am luptat si pe care nu am vrut sã le pierd. Mâna întinsã de Tiberiu Balint si de Mircea Molot, si alti consilieri judeteni PNL am îmbrãtisat-o. Domnul Gligor plecând din partidul nostru, astãzi, este un trãdãtor”,  a spus Adrian David, prim-vicepresedintele PNL Hunedoara, în emisiunea Punctul pe I, de la MONDO TV.
Mai mult, Adrian David precizeazã cã nu a fost impus de Mircea Ioan Molot, fostul presedinte al PNL Hunedoara, ca si candidat la functia de presedinte al CJH, si prezintã documente în acest sens. (foto)
“Cât priveste apartenenta mea la grupul domnului Molot îi rãspund cã eu, spre deosebire de dumnealui am fost ales ca si vicepresedinte al CJH, apoi ca presedinte al CJH, în urma unui vot paritar între membrii fostului PDL si membrii fostului PNL si apoi am fost ales ca si candidat de acelasi grup de colegi. El a fost sustinut de Mircea Molot ca vicepresedinte al CJH si mã întreb cine îl împinge astãzi sã îsi verse nãduful în public împotriva fostilor lui colegi, dacã nu, cineva tot din jurul aliantei PSD-ALDE. Eu am fost reconfirmat printr-o luptã politicã în interiorul partidului în aprilie, mie chiar îmi pare rãu cã domnul Gligor nu a candidat pentru o functie. Este rusinos pentru un fost presedinte de partid si un om cu o experientã atât de lungã ca domnul Gligor sã intre pe ultimul loc ca membru într-un birou politic judetean”,  a mai spus David.

Acuzatiile aduse de Dorin Gligor au continuat cu faptul cã Adrian David s-a angajat la Complexul Energetic Hunedoara. Asta se întâmpla anul trecut înaintea alegerilor parlamentare.
”Vã spun o discutie pe care am avut-o în campanie cu niste oameni pe care-i ascult întotdeauna. În cazul de fatã de la Petrosani au fost niste mineri si m-au întrebat dacã e adevãrat cã un candidat de-al nostru (Adrian David-nr) în campania electoralã s-a angajat ca si consilier la directorul general al CEH. Începuse o disputã în care el spunea cã are salariu 1500 de lei, PSD-ul a iesit si a spus cã are 10.000 de lei si colegul, tot de David e vorba, a venit si a spus cã are salariu de 6000 de lei, dupã care a început sã spunã cã rentabilizeazã CEH, cã va reduce factura de telefoane. Un complex energetic care are nevoie de investitii, de retehnologizãri. Ce agent electoral pentru PSD mai bun? Stiti ce mi-au spus minerii? Dacã nu iesea si tãcea, noi credeam cã minte PSD-ul. Pentru ce se angajeazã el în campanie? Si noi intrãm pentru 2500 de lei în fundul pãmântului?”, a mai spus fostul membru PNL.
Adrian David îl contrazice pe Dorin Gligor, mentionând faptul cã la alegerile parlamentare, candidatii PNL la Senatul României au obtinut cu 4% mai mult decât candidatii la Camera Deputatilor.
“Domnul Gligor a mai spus cã din cauza mea si a actiunilor mele a pierdut el functia de deputat în Parlamentul României, pentru cã m-am angajat eu la Complexul Energetic Hunedoara. Este o decizie discutabilã, dar vã spun care au fost ratiunile pentru care am acceptat aceastã propunere venitã din partea fostului director general, domnul Melczer. Eu încã cred cã acest Complex poate fi rentabilizat, poate fi o solutie viabilã pentru Valea Jiului. atâta timp cât nu punem nimic în loc, de ce trebuie sã stricãm ceva pe umerii cãruia s-a construit aceastã Vale a Jiului. pânã nu se pune nimic în loc, nu avem voie sã vorbim de finalul mineritului în Valea Jiului, ãsta este si motivul pentru care am încercat sã pun umãrul cu experienta mea profesionalã, administrativã. Eu chiar m-am dus acolo ca specialist, nu ca specialist în minerit, ci specialist în finante, pentru cã asta stiu sã fac. Dupã douã luni de zile am plecat pentru cã am înteles cã menirea mea acolo nu mai are rost si cã tot ce încerc eu sã fac este demolat de pecetea politicã pe care o port. Lista la senat, pe care eu am candidat a obtinut cu 4% mai multe voturi în Valea Jiului, decât lista la deputati, pe care a candidat domnia sa. Dacã oamenii ar fi avut ceva cu mine m-ar fi taxat pe mine, nu pe el”, a spus în replicã Adrian David.
Dorin Gligor a fost membru PNL pânã acum câteva sãptãmâni.
Monika BACIU