Un milion si jumãtate de euro a obtinut primarul Lucian Resmeritã pentru finantarea unui nou bloc de tip ANL la Lupeni. Sunt bani pe care nicio altã administratie nu i-a mai obtinut si pentru care a plecat la Bucuresti, ca sã obtinã toate avizele necesare.
Totul, dupã ce zeci de tineri au venit la primãrie sã cearã o locuintã, iar administratia chiar a demarat în Lupeni un program prin care îi evacueazã din locuintele primãriei pe cei care sunt în strãinãtate, ori nu îsi plãtesc la zi dãrile.
„M-am întâlnit cu mai multi ministri de aici. Am fost, împreunã cu echipa tehnicã de la Primãria municipiului Lupeni la o sedintã tehnicã la care am reusit un aviz favorabil pentru alocarea fondurilor în scopul de a avea un bloc nou ANL în Lupeni. Am tinut foarte mult la asta, pentru cã avem foarte multe cereri de la tinerii de la noi care ne solicitã acest lucru”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, care a tinut sã precizeze cã a fost nevoit sã plece la Bucuresti si din cauzã cã unul dintre consilierii locali, Stefan Pãscut s-a împotrivit construirii acestui bloc, în sedinta de consiliu.
Totusi, proiectul va mai trebui sã treacã prin câteva comisii, pentru cã la Lupeni, primarul crede cã are nevoie de mici modificãri la proiect. „Mai trebuie sã participãm la minister la o comisie tehnicã, împreunã cu proiectantii nostri, dar si la o altã comisie este necesarã prezenta noastrã, pentru cã noi intentionãm sã avem centrale termice pe gaz, individuale. Asta, pentru cã, în celelalte douã blocuri ANL pe care le avem, sunt  centrale comune si sunt probleme, asa cã ne dorim mici modificãri”, a mai adãugat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Douã blocuri ANL au fost date la cheie în  Lupeni, iar ultimii locatari s-au mutat în case noi în luna octombrie  2013. Încã de atunci, administratia vorbea despre o posibilã continuare a investitiei, iar un alt bloc ANL ar putea fi amplasat în apropiere de acestea, cel mai probabil, pe terenul de lângã fosta garã din Bãrbãteni.
Diana Mitrache