Ambulantierii pornesc sirenele azi de la 11.00

În toate sediile ambulantelor va fi miting, joi, timp de o orã, la prânz.  Angajatii acestui serviciu din judetul Hunedoara spun cã se raliazã celor din întreaga tarã, iar manifestarea va avea loc  între orele 11 si 12, pentru cã angajatii vor astfel sã atragã atentia asupra revendicãrilor pe care le au membrii Federatiei Sindicale din Ambulantã.
Potrivit unui comunicat remis presei, de la ora 11,00 joi, toate masinile aflate în garaj, în asteptare, vor porni sirenele timp de 30 de secunde, iar la ora 12,00 aceleasi alarme vor suna timp de un minut pentru a anunta finalizarea protestului.
Ambulantierii cer sã nu le mai fie micsorate veniturile de la 1 ianuarie, moment în care va fi aplicat Regulamentul de sporuri, conform unui proiect elaborat de Ministerul Sãnãtãtii, în baza Legii 153/2017.  Tot din ianuarie, angajatii ar urma sã-si piardã tichetele de masã, dar si o parte din sporurile de care beneficiazã acum, dar cer si sã aibã masini echipate corespunzãtor, pentru interventii.  Ambulantierii spun cã vor astepta un rãspuns la mitingul lor pânã în 4 octombrie de la Ministerul Muncii si de la Guvern, iar în caz contrar vor continua si în alt mod protestele.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.