Un bãrbat din Valea de Brazi-Uricani aproape cã si-a omorât în bãtaie un consãtean cu care avea un conflict mai vechi. Individul a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativã de omor.
Romosan Ion Gheorghe, bãrbatul condamnat pentru tentativã de omor, nu si-a recunoscut nicio clipã fapta, însã a fost gãsit vinovat de magistratii de la Tribunalul Hunedoara.
Acestia l-au condamnat la trei ani de închisoare iar solutia a fost mentinutã si de Curtea de Apel Alba Iulia, chiar dacã procurorii hunedoreni au cerut instantei de apel o pedeapsã mai asprã pentru fapta comisã. Romosan a mai fost obligat sã presteze muncã în folosul comunitãtii, în cadrul Primãriei Orasului Uricani sau Primãriei Municipiului Lupeni, pe o perioadã de 90 de zile. Totodatã va trebui sã plãteascã victimei sale suma de 5.000 lei drept daune morale si peste 5000 de lei cãtre Spitalul de Urgentã Petrosani.
Fapta s-a petrecut anul trecut, iar procurorii spun cã între cei doi consãteni exista un conflict mai vechi, motivul fiind o proprietate. Agresorul s-a dus la locuinta victimei ca sã-i cearã socotealã, a pus mâna pe o rangã metalicã si si-a lovit adversarul cu putere, dar nu s-a oprit chiar dacã a cãzut la pãmânt. Bãrbatul bãtut a avut nevoie de circa 40 — 45 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar procurorii au concluzionat cã loviturile i-au pus în primejdie viata.
Maximilian Gânju