Luni, 2 octombrie, este data la care putem sã achitãm taxele locale fãrã penalitãti de întârziere pentru semestrul al II-lea.  Potrivit celor din cadrul acestor servicii ce apartin de primãrii, dupã aceastã datã, fiecare zi ne va costa în plus Dãrile la stat, însã, au fost o prioritate pentru locuitorii din Valea Jiului, iar la Petrosani, aproape 70% dintre contribuabili deja si-au achitat taxele pe tot anul.
„Luni este ultima zi de platã, dupã care se vor percepe majorãri de 1% pe fiecare lunã, sau fractiune din lunã. Pentru persoane fizice, cred cã este un procent de aproape 70%, care si-au achitat integral toate creantele fatã de bugetul local, iar persoanele juridice ajung la un procent de 20% ”, a declarat Alin Gal, sef Serviciul Impozite si Taxe de la Petrosani.
Cei de la Petrosani spun, însã, cã a crescut foarte mult procentul celor care achitã dãrile on-line si cozile de la ghisee sunt acum mult mai mici.
„A crescut si plata cu POS-ul si cea on-line, la ghiseu.ro. Cred cã sunt persoane mai tinere, care utilizeazã un card si acum fac plãti on-line. Procentul acestora a crescut fatã de anul trecut si este mai mare numãrul celor care ne plãtesc prin acest serviciu”, a mai adãugat Alin Gal.
Oficial, ultima zi de platã ar fi 30 septembrie, pentru semestrul al II-lea, dar, potrivit legislatiei în vigoare, când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrãtoare, termenul se prelungeste pânã în prima zi lucrãtoare care urmeazã. Din 3 octombrie, cei care nu si-au achitat impozitele aferente semestrului al II-lea al anului 2017, trebuie sã se astepte la majorãri.
Diana Mitrache