Începând cu aceasta iarna accesul turistilor cãtre Statiunea ”Transalpina Ski Resort” ar trebui sã se facã mult mai usor, dupã ce Directia de Drumuri si Poduri Craiova a început asfaltarea segmentului din DN 7A, pe care soferii aproape cã nu se mai încumetau sã meargã.
Asfaltat de la intersectia cu Petrosaniul si pe o bunã portiune din Cheile Jietului-Petrila, drumul national devine extrem de accidentat între Groapa Seacã si intersectia cu Transalpina, însã mai existã si pericolul de avalansã. DRP Craiova asfalteazã kilometru cu kilometru, astfel cã pânã la venirea zãpezii se preconizeazã cã lucrarea va fi încheiatã. Tot pe DN 7A, anul trecut, au fost fãcute si lucrãri de consolidare si protectie versanti pe traseul Vidra — limita dintre judetele Vâlcea si Hunedoara. Drumul este extrem de important pentru turismul Vãii Jiului cât si pentru cel din zona Transalpina si a intrat în reabilitare în anul 2008. La începutul verii lui 2011, drumul a trecut de la Regionala de Drumuri si Poduri Craiova, la Regionala Timisoara.
În 2014, în luna iulie problemele s-au agravat, dupã ce drumul national a fost rupt, pe douã portiuni, de apele învolburate ale Jietului, în urma unor precipitatii abundente. DN7A Petrosani-Voineasa traverseazã pe o portiune Cheile Jietului, o zonã de un pitoresc aparte, si face legãturã cu Transalpina, cea mai înalta sosea din România.
Maximilian Gânju