ApaServ a pierdut peste 4 milioane de lei dupã intrarea în faliment a unei societãti de termoficare. Falimentul unei societãti de termoficare produce pierderi si tertilor.  Una din societãtile de termoficare din Vulcan a intrat în faliment, iar toti creditorii care aveau de recuperat bani de la firmã au rãmas fãrã sumele de încasat. În aceeasi situatie se aflã si ApaServ Valea Jiului.
“Aprobarea scoaterii din evidentele contabile a clientului SC Edil Therma SA Vulcan”, aratã Raportul Semestrial al Consiliului de Administratie pe Semestrul I 2017. La sfârsitul anului trecut, instanta de la Deva a pus punct procesului deschiderii procedurii insolventei în cazul societãtii Edil Therma din Vulcan.
“Respinge obiectiunile formulate de creditoarea AAAS Bucuresti împotriva raportului final. Admite cererea pentru închiderea procedurii falimentului formulatã de cãtre lichidatorul judiciar Quantum SPRL În temeiul art. 131 din Legea privind procedura insolventei, Dispune închiderea procedurii falimentului debitorului SC Edil Therma SA”, aratã solutia instantei de la finele anului trecut.
Datoriile societãtilor de termoficare s-au rostogolit de-a lungul anilor. Vesnic a existat aceastã discutie. Rând pe rând societãtile de termoficare au intrat în faliment, în locul acestora fiind înfiintate altele noi. ApaServ Valea Jiului ar fi avut de recuperat de la SC Edil Therma SA Vulcan o sumã de 4.976.817,96 lei (inclusiv cheltuieli de judecatã).
Monika BACIU