Copiii din Campu lui Neag nu mai merg la scoala ca nu mai au cu ce. Autobuzul scolar s-a defectat si altul de rezerva nu a mai ajuns, iar profesoarele, ca si copiii nu mai scot bani din buzunar.  De 10 zile elevii si copiii de gradinita nu mai ajung la scoala, din cauza ca s-a defectat microbuzul.Ultima zi cand au dat bani din buzunar a fost in 15 ianuarie, dar nimeni nu mai da banii de paine pe transportul scolar.

Primarul spune casitzuatia va mai dura pentru ca microbuzul este unul dintre putinele din tara care face peste 200 de kilometri zilnic, iar altul de rezerva nu exista. “Copiii au venit in 15 inauarie, dar cele doua invatatoare nu,pentru ca s-au saturat sa dea bani din buzunar.Un bilet Campu lui Neag – Uricani cost 5 lei si o paine un leu, iar la fel au procedat si copiii, pentru ca nu avem un microbuz de rezerva. Al nostru parcurge zilnic intre 150 si 201 km si e vechi de 5 ani.

De la Inspectoratul scolar tot ni se promite unul si nu mai ajunge din pacate si asta va mai dura. Deci copiii nu au venit din 15 septembrie si reparatiile masinii vor mai dura si le facem pe cheltuiala noastra”, a precizat Danut Buhaescu, primarul din Uricani. Pe de alta parte, cei de la Inspectoratul scolar Judetean spun ca scoala a fost intrerupta din vina zapezii. ‘scoala este situata intr-o zona montana, unde zapada este mare. Am aprobat suspendarea activitatilor scolare si prescolare pentru doua zile, urmand ca orele sa fie recuperate ulterior’, a declarat miercuri inspectorul scolar general adjunct Marta Mate. Buhaescu sustine, insa, ca nu e adevarat. “Drumul National 66A este curatat. Circula si masini mici si mari, nu e de la zapada, dar la masina scolii s-au stricat mai multe piese. E blocul motor, pistoanele, distributia si toate trebuie reparate”, a mai precizat Buhaescu.

Diana Mitrache