Cei doi tineri au fost condamnati pentru cã si-au bãtut fetita pânã au omorât-o, însã decizia Tribunalului Hunedoara nu este definitivã. Vãduva Vijai Silvian si Halasz Lucia Eugenia au primit opt ani de închisoare cu executare si interzicerea pe o perioadã de cinci ani a mai multor drepturi, respectiv 11 ani din care 8 pentru lovituri cauzatoare de moarte. Restul din pedeapsa totalã a fost acordat pentru rele tratamente aplicate minorului ori alte violente. Magistratul care s-a ocupat de dosar a mai decis ca indivizii sã plãteascã si daune morale cãtre cei doi minori rãmasi în viatã.
Sentinta Tribunalului Hunedoara nu este una definitivã, însã pânã în acest moment n-a fost atacatã de cãtre condamnati. Acestia au posibilitatea de a declara apel urmând ca noul dosar sã se judece la Curtea de Apel Alba Iulia. Vãduva si Halasz au fost trimisi în judecatã dupã ce si-au bãtut fetita de trei ani pânã când au omorât-o.
S-au enervat pe copilã pentru cã plângea de foame si frig. Medicii au încercat din rãsputeri sã o salveze dar, în cele din urmã, au pierdut-o. În bratele medicilor au ajuns si ceilalti copii ai femeii, un bãietel de un an si o fetitã de doi ani tot din cauza maltratãrii.
Maximilian Gânju