Telegondola din Straja prinde contur, iar lucrarile de montare a noii instalatii de transport pe cablu sunt avansate. In aceste zile au sosit cabinele pentru gondole si primarul din Lupeni da asigurari ca lucrarea va fi pregatita sa functioneze in sezonul de schi care urmeaza.

Stalpii telegondolei care va urca la iarna turistii in Straja au fost montati, la fel si cablul de transport este in ultima faza a montarii, iar din aceasta saptamana,la Lupeni au sosit si gondolele. Administratia locala da asigurari ca in luna octombrie instalatia de transport pe cablu va fi functionala si gata de viitorul sezon de schi. „Mai e putin si, dupa ce monteaza firul de transport, vor fi montate si gondolele. Acestea au ajuns la statia de imbarcare si vor fi puse sus in perioada urmatoare. Avem asigurari de la constructor ca in luna octombrie totul va fi gata”, a declarat Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni, Valea Jiului.

Telegondola face parte din proiectul de Modernizare a Statiunii Straja, un proiect de peste doua mii de miliarde lei vechi. Telegondola va avea 46 de cabine cu cate 8 locuri, iar in proiectul general este cuprinsa constructia a trei telescaune, unul de 6 locuri si doua de 4 locuri. Vor fi modernizate 6 partii, se vor face constructii pentru banci, pentru sedii de Salvamont, ori Jandarmerie.