Inedit. Cununie civilã sub cupola din parcul central

Parcul central Carol Schreter din Petrosani s-a transformat, sâmbãtã dupã-amiaza, în salã de cununii. Mirii au ales sã îsi uneascã destinele sub cupola din Parcul Central Carol Schreter, care pret de câteva clipe si-a schimbat total aspectul. Covorul rosu si scaunele frumos împodobite au dat o altã notã cupolei.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani a fost cel care a oficiat cununia celor doi tineri, aflati la începutul unei cãlãtorii în lumea familiei. Edilul ne-a spus cã de-a lungul anilor au existat cereri pentru oficializarea cununiilor civile în afara sediului Primãriei, însã aceasta este prima cãsãtorie oficiatã în Parcul Central. Mai mult, domnisoarele de onoare, dar si o parte dintre invitati au purtat costume traditionale momârlãnesti si maramuresene.
Martori la cununie au fost si câtiva zeci de petrosãneni care sâmbãtã la orele dupã-amiezii s-au aflat în parc, ignorând vântul rece. Oamenii spun cã astfel de actiuni oferã o altã perspectivã asupra parcului.
“Chiar frumos. Nu ne asteptam sã vedem o cununie civilã oficiatã la cupola din parc. Locul  si-a schimbat aspectul, doar prin acel covor rosu si scaunele frumos împodobite. Mi-a plãcut faptul cã o parte dintre invitati au purtat straie traditionale”, ne-a spus o doamnã aflatã în parc la momentul oficierii cununiei civile.
Mirii nici nu au mai avut nevoie de porumbei închiriati, si asta pentru cã pe covorul rosu, zeci de porumbei le-au fost martori la cununie.
Monika BACIU

One thought on “Inedit. Cununie civilã sub cupola din parcul central

  • 16 octombrie 2017 at 14:51
    Permalink

    Multumim frumos de articol si noi ne-am simtit foarte bine ca in cel mai important moment al nostrum sa fim in parcul unde am crescut!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *