Parcul central Carol Schreter din Petrosani s-a transformat, sâmbãtã dupã-amiaza, în salã de cununii. Mirii au ales sã îsi uneascã destinele sub cupola din Parcul Central Carol Schreter, care pret de câteva clipe si-a schimbat total aspectul. Covorul rosu si scaunele frumos împodobite au dat o altã notã cupolei.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani a fost cel care a oficiat cununia celor doi tineri, aflati la începutul unei cãlãtorii în lumea familiei. Edilul ne-a spus cã de-a lungul anilor au existat cereri pentru oficializarea cununiilor civile în afara sediului Primãriei, însã aceasta este prima cãsãtorie oficiatã în Parcul Central. Mai mult, domnisoarele de onoare, dar si o parte dintre invitati au purtat costume traditionale momârlãnesti si maramuresene.
Martori la cununie au fost si câtiva zeci de petrosãneni care sâmbãtã la orele dupã-amiezii s-au aflat în parc, ignorând vântul rece. Oamenii spun cã astfel de actiuni oferã o altã perspectivã asupra parcului.
“Chiar frumos. Nu ne asteptam sã vedem o cununie civilã oficiatã la cupola din parc. Locul  si-a schimbat aspectul, doar prin acel covor rosu si scaunele frumos împodobite. Mi-a plãcut faptul cã o parte dintre invitati au purtat straie traditionale”, ne-a spus o doamnã aflatã în parc la momentul oficierii cununiei civile.
Mirii nici nu au mai avut nevoie de porumbei închiriati, si asta pentru cã pe covorul rosu, zeci de porumbei le-au fost martori la cununie.
Monika BACIU