Douã actiuni ale politistilor, una la Petrosani si cealaltã la Lupeni, s-au soldat cu capturarea mai multor indivizi certati cu legea. Politistii au reusit sã de a de urma unui condamnat care încerca sã scape de închisoare.
Doi tineri din Petrosani au fost prinsi în urma raziei derulate în cartierele  Aeroport si Colonie, ambii fiind acuzati de violare de domiciliu ori distrugere. Politistii au stabilit cã un tânãr de 19 ani, din Petrosani, în primãvara acestui an a spart usa locuintei unei femei si a intrat peste ea în casã.
”În urma probelor administrate, fatã de tânãr  s-a dispus continuarea urmãririi penale pentru sãvârsirea infractiunilor de violare de domiciliu si distrugere”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara.
Tot în cadrul actiunii din Valea Jiului, un bãrbat de 32 de ani a ajuns în penitenciar dupã ce a fost prins de politistii din Lupeni, acesta fiind condamnat la 2 ani si 4 luni închisoare si 2000 de lei amendã penalã, pentru conducere a unui autovehicul fãrã permis de conducere cât si pentru conducere sub influenta alcoolului.
”Totodatã, a fost identificat un bãrbat de 43 de ani, din Lupeni,  cu privire la care politistii au  stabilit cã, la data de 28.02.2017, prin fortarea lacãtului usii de acces, a pãtruns într-o locuintã din Lupeni, de unde a sustras douã boxe si un amplificator audio, valoarea prejudiciului fiind de 400 de lei.  Prejudiciul  a fost recuperat în totalitate”, a mai declarat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Raziile din Petrosani si Lupeni s-au lãsat  si cu zeci de  amenzi pentru  soferi, iar unul s-a ales cu permisul  suspendat pentru cã nu a acordat prioritate pietonilor.
Maximilian Gânju