Ministrul Tineretului si Spotului, Marius Dunca felicitat pe bibliotecarul petrosãnean, Avram Iancu pentru performanta sa de a traversa înot fluviul Dunãrea, la la izvoare si pânã la Marea Neagrã. Demnitarul i-a înmânat lui Avram Iancu si o plachetã.
”Pentru promovarea sportului românesc în lume, pentru stimularea tinerilor la lecturã si pentru faptul cã reprezintã un model de performantã parcurgând Dunãrea înot, de la izvor si pânã la vãrsare, Ministerul Tineretului si Sportului îi conferã lui Avram Iancu diploma de excelentã, placheta si trofeul care atestã toate aceste performante si din partea MTS”, a spus Marius Dunca.
Distinctia acordatã de oficialii Ministerului Turismului îi aratã lui Avram Iancu faptul cã efortul sãu nu a rãmas fãrã ecou.
”Îi multumesc pentru invitatie domnului ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, Marius Dunca. Îi multumesc pentru distinctiile primite si, mai ales pentru aprecierea si recunoasterea efortului meu supraomenesc. Este evident faptul cã performanta mea nu este doar una personalã, aceastã  victorie fiind una comunã a românilor. Trãiascã România!”, a spus Avram Iancu, temerarul bibliotecar din Petrosani care a traversat Dunãrea înot, de la Izvoare si pânã la vãrsarea în Marea Neagrã.
Monika BACIU