Încã 10 tunuri de zãpadã, un telescaun nou si un garaj, la Straja

Statiunea Straja ar urma sã foloseascã nu mai putin de 35 de tunuri de zãpadã, pentru sezonul rece, toate fiind necesare, dacã vremea nu va fi darnicã în precipitatii.
Proiectul este abia trecut de jumãtate, dar acum urmeazã sã soseascã la munte alte 10 tunuri, sã fie construit un garaj pentru ratrac si toate acestea fac parte din planurile pentru aceastã iarnã. „Pentru acest sezon, vrem sã dãm drumul la telescaunul ce duce pânã sus în Vârful Straja. Ne costã o sumã de bani, dar vom gãsi resursele necesare, asa încât sã îl finalizãm, cu ajutorul Ministerului Turismului. Acum suntem în licitatie pentru 10 tunuri de zãpadã si ministerul ne sprijinã în acest proiect pe termen lung. Avem în plan, si este spre finalizare, construirea  un garaj pentru ratrac si tot acolo vor fi si camere pentru salvamontisti si jandarmi. Avem chiar la CNI (n.r. Compania Nationalã de Investitii), depus un proiect pentru o salã de sport, terenuri de fotbal si urmeazã doar ca CNI sã ne dea Ok –ul pentru cã suntem pe lista lor de viabilitate”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, despre planurile din acest sezon.
Sezonul din Straja începe imediat ce la munte va ninge si cei care au cabane în statiunea de munte sperã ca în acest an numãrul turistilor sã fie cât mai mare. Pregãtirile au început si în acest an vor fi functionale 25 de tunuri de zãpadã, din totalul celor 35 care urmeazã sã ajungã în acest loc.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.